USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Талановитий художник–мініатюрист підкував блоху

30 Березня 2016 23:30
Українець Микола Сядристий розпочав свій професійний шлях у напрямку створення мікромініатюри підкованої блохи. Художники-мініатюристи з усього світу верхом майстерності вважають знаменитий витвір.

Про це повідомляє Chv.tv.

Одна з перших робіт художника – золота блоха у натуральну величину, підкована так само золотими підківками. Товщина кожної підківки – п'ять мікрон, а ширина дорівнює 60 мікрон (діаметр людської волосини). Звісно, розгледіти роботи можна лише під мікроскопом. Зараз Микола Сядристий – найкращий мініатюрист світу.

У активі майстра – портрети Шевченка і Лесі Українки на тернових та вишневих кісточках, а також абсолютно унікальна у своєму роді книга, виготовлена з пелюсток безсмертника. Це найменша у світі книга (розмір 0.6 міліметрів; має 12 сторінок, зашита павутинкою, обкладинку виготовлено з пелюстки безсмертника), у такий спосіб Сядристий увіковічнив творчість Шевченка, адже саме Кобзареві твори стали змістовим наповненням високомистецької мініатюри. Чому саме на безсмертнику – сама назва рослини розкриває символічний зміст. Видання містить 12 сторінок з малюнками і є вершиною майстерності; ніхто у світі не зміг відтворити щось подібне.

«Головне у його справі – відчувати матеріал і знати його властивості. А ще – делікатність і терплячість – тоді можна чекати хорошого результату»,– пояснює художник.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus