USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Три чверті українців невдоволені політикою уряду Тимошенко

17 Грудня 2008 19:32
Більше третини українців оцінили роботу уряду Тимошенко за рік роботи на «одиницю» за 5-бальною шкалою. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Такі дані опитування, проведеного центром соціальних досліджень «Софія» з 2 по 11 грудня 2008 року, оприлюднила «Українська правда».
36,1% опитаних оцінили роботу уряду за рік як «дуже погану». Чверть (26,6%) респондентів охарактеризували роботу Кабміну як «незадовільну» («двійка» за 5-бальною шкалою). Ще чверть (25,6%) поставили оцінку «посередньо» («трійку»).
Оцінку «добре» («четвірка» за 5-бальною шкалою) присудили 8,4% респондентів. І лише 0,9% опитаних вважають, що робота уряду Тимошенко заслуговує на оцінку «відмінно». (Не визначилися з відповіддю – 2,4%).
У половини (50,1%) опитаних після призначення Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра в грудні 2007 року були надії, що ситуація в країні зміниться на краще. Сьогодні серед респондентів, які мали такі сподівання, дві третини (66,3%) з тою чи іншою впевненістю стверджують, що їхні надії не виправдалися, йдеться в прес-релізі центру.
Більшість (53,9%) опитаних вважають, що перебуваючи на посаді прем'єр-міністра, Тимошенко практично не виконує своїх обіцянок.
Третина (37,7%) опитаних висловили компромісну думку: прем’єр-міністр намагається, у міру можливості, виконувати свої обіцянки. Лише 4,4% респондентів дотримується думки, що Тимошенко послідовно виконує свої обіцянки. Не визначилися з відповіддю – 4,0%.
Більше половини (56,6%) опитаних вважають, що діяльність Тимошенко спрямована на захист власних інтересів та інтересів свого політичного оточення. Чверть (24,0%) респондентів переконані, що діяльність Тимошенко спрямована на захист загальнонаціональних інтересів.
Крім того, 6,7% респондентів висловили думку, що її діяльність спрямована на захист інтересів інших держав. Не визначилися з відповіддю – 12,7%.
Три чверті (76,5%) опитаних тою чи іншою мірою незадоволені економічною політикою, яку проводить уряд Тимошенко. Лише 1,4% респондентів «повністю задоволені» економічною політикою уряду, «скоріше задоволені» – 17,0%. (Не визначилися з відповіддю – 5,1%).
Дві третини (68,6%) опитаних з тою чи іншою впевненістю поділяють думку, що нинішній уряд не зможе вивести економіку з кризи й змінити ситуацію в країні на краще. Протилежної думки дотримуються 18,9% респондентів. (Не визначилися з відповіддю – 12,5%).
Приблизно половина (45,3%) опитаних «однозначно підтримують» або «скоріше підтримують» пропозицію відправити уряд Юлії Тимошенко у відставку за неефективну роботу. Протилежної думки – 40,9% респондентів. (Не визначилися з відповіддю – 13,8%).
Всього було опитано 2004 респондентів віком від 18 років і старше. Метод проведення опитування – інтерв'ю «віч-на-віч» за місцем проживання респондента (на дому). Статистична похибка не перевищує 2,2%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 17 Грудня 2008 20:02
Что за брехня!!!! Я уверенна,политикой этой [вирізано - цензура] не довольны больше,чем 90% населения.Пусть она СДОХНЕТ!"!!
Серафим Показати IP 17 Грудня 2008 20:18
До даних, приведених у цій статті треба додати оцінку народу, яку він діяльності кабінету міністрів номер два - АП, на чолі з головою, який, практично, ні за що не відповідає - ющенком. Я думаю, що така оцінка буде набагато нижчою. Але народ ще скаже своє слово на виборах, мільйони ахметова ющенку не допоможуть.
Анонім Показати IP 18 Грудня 2008 09:34
Це не стільки оцінка діяльності уряду, скільки оцінка економічної ситуації в країні в цілому. Криза робить свою справу і відповідно впливає на людей. Та найбільша криза нашої держави - це президент із своїм секретаріатом, Національним банком та РНБО. Тільки у нашій країні команда капітана корабля робить все, щоб штурман завів корабль не туди.
Вуйко Показати IP 18 Грудня 2008 10:28
Результати опитувань залежать від того хто був замовником проведенняи даного досліжження...
Котик Показати IP 19 Грудня 2008 17:51
Летит кризис над планетой. Пролетает Америку. "О!!! ... как я тут хорошо поработал " Пролетает над Европой. "О !!! ... как я тут хорошо поработал" Пролетает над Украиной "О ??? а тут кто так хорошо поработал?"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus