USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Цензуру на телебаченні доводитимуть у прокуратурі

12 Травня 2010 18:04
Парламентський комітет з свободи слова просить Генпрокуратуру перевірити факти цензури на телебаченні.
Таке рішення комітет ухвалив на своєму засіданні в середу, в якому брали участь журналісти каналів "1+1" та СТБ, які оголосили про утиски та цензуру на своїх каналах.
Комітет вимагає в разі підтвердження фактів порушити кримінальну справу і провести чесне розслідування.
На думку комітету, оприлюднені журналістами факти містять ознаки порушення Конституції, закону "Про інформацію" і Кримінального Кодексу, повідомляє Українська правда.
Крім того, комітет звернувся до президента Януковича, Верховної Ради та уряду "вжити всіх доступних заходів для захисту прав журналістів".
Також комітет звернувся до керівників телеканалів відмовитися від переслідування журналістів, які оприлюднили інформацію про цензуру.
Комітет рекомендував Нацраді з телебачення та омбудсмену вивчити ситуацію з дотриманням прав журналістів.
Рішення було підтримано як представниками БЮТ, так і Партії регіонів.
Окрім журналістів "1+1" та СТБ, в засіданні комітету взяв участь заступник голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексій Мустафін.
Гендиректор 1+1 Олександр Ткаченко не з'явився на засідання.
"Олександр Ткаченко не прийшов, бо не хоче обговорювати публічно редакційну політику, і я так розумію, не хоче це робити зі своїми колегами", - сказав головуючий на засіданні комітету Андрій Шевченко.
У свою чергу Мустафін заявив, що не всі викладені у заяві журналістів факти цензури є правдою.
Однак, за словами Мустафіна, його найбільше вразили слова на підтримку журналістів політиків, які самі перебуваючи при владі здійснювали тиск.
Зокрема, це стосується вимог представників БЮТ не давати сюжет про відео Тимошенко "пропало всьо" та святкування її дня народження, а також тиску адміністрації Ющенка не робити сюжет про подарованого йому кота.
"Наші політики нагадують коротишок із квіткового міста, де вони раділи, коли бачили карикатури на своїх друзів, але ображалися, коли бачили карикатури на себе", - сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus