USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЦВК не знає, коли наступні вибори

19 Жовтня 2010 17:54
Центральна виборча комісія вимагає від Конституційного Суду з’ясувати, за старою чи новою Конституцією будуть визначені терміни наступних виборів до Верховної Ради.
Зокрема ЦВК буде просити Конституційний Суд розтлумачити положення частини 1 статті 76 Конституції щодо строків проведення чергових виборів Верховної Ради, повідомляє «ТСН».
За відповідний проект постанови проголосували всі 14 членів ЦВК, присутніх на засіданні.
При цьому КС визначив представниками ЦВК в КС у цій справі заступника голови комісії Андрія Магеру та члена комісії Олександра Шелестова.
Частина 1 статті 76 Конституції визначає, що конституційний склад Верховної Ради – 450 народних депутатів, які обираються на основі загального, рівного та прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на 4 роки.
Нагадаємо, 30 вересня Конституційний Суд визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції» від 8 грудня 2004 і доручив невідкладно привести норми законодавства у відповідність із Конституцією редакції 1996 року.
Відповідно до Конституції 1996 року, Рада обирається на 4 роки, а не на 5, як це передбачали внесені в неї зміни в 2004 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus