USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів

19 Січня 2010 08:19
Віктор Янукович випередив Юлію Тимошенко на 10,34% голосів. Тепер кандидати змагатимуться за електорат Сергія Тігіпка.
Центральна виборча комісія опрацювала 99,78% електронних протоколів дільничних виборчих комісій. У другому турі виборів президента України зустрінуться лідер Партії регіонів Віктор Янукович та чинний прем\'єр Юлія Тимошенко.
За даними ЦВК, за Віктора Януковича проголосували 35,36% виборців, за Юлію Тимошенко – 25,02%. На третьому місці – Сергій Тігіпко з 13,05% голосів.
Далі йдуть Арсеній Яценюк (6,95%), Віктор Ющенко (5,45%), Петро Симоненко (3,55%), Володимир Литвин (2,35%). Не підтримали жодного кандидата 2,2% виборців. Явка на вибори 17 січня склала 66,76% - інформує ТСН.
Представники Юлії Тимошенко заявили про масові фальсифікації, покликані збілишити розрив між лідерами, але оскаржувати результати першого туру БЮТ не збирається. Обидва кандидати продовжують виборчу кампанію: другий тур має відбутися 7 лютого.
Віктор Янукович пообіцяв «очистити Україну, як свята вода». «Результати цих виборів свідчать про те, що виборці проголосували проти чинної влади. Юлія Володимирівна не хоче бачити реалії життя. Вона так і не навчилася визнавати свої помилки. І найголовніше – їх виправляти. Люди це відчувають. Вони їй не довіряють», - заявив він.
Ключовою фігурою зараз є кандидат Сергій Тігіпко, який набрав більше 13% голосів, - на думку експертів, дуже важливо, до кого тепер перейде його електорат. У БЮТ заявили, що вже розпочали проводити переговори з Сергієм Тігіпком і Арсенієм Яценюком про підтримку Юлії Тимошенко. Водночас «регіонали» впевнені, що голоси, віддані за Сергія Тігіпка в східному регіоні, перейдуть Віктору Януковичу». Сам Тігіпко заявив, що не має наміру віддавати свої голоси на користь якого-небудь кандидата.
Напередодні до ЦВК надійшли перші протокол из «мокрими печатками» від окружних виборчих комісій. Комісія визнала вибори такими, що відбулися. Згідно із законом про вибори, остаточний термін, коли ЦВК має встановити результати голосування першого туру виборів, - 27 січня.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus