USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тимошенко назвала ціну на газ для України

20 Січня 2009 17:02
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що ціна газу на кордоні РФ з Україною в 2009 році становитиме 228,8 долара за тисячу кубометрів, а вартість технологічного газу для України становитиме 153,9 долара за тисячу кубометрів. Про це Тимошенко заявила сьогодні, 20 січня, на прес-конференції в Кабінеті Міністрів України, – інформують «Волинські Новини».
«Ми змогли точно розрахувати ціну на природний газ для українських споживачів на 2009 рік. Ціна, яка діятиме не поквартально, а на весь рік однаково, починаючи з 1 січня 2009 року, на кордоні становитиме 228,8 долара за тисячу кубічних метрів», – сказала Тимошенко.
При цьому, за повідомленням Кореспондент.net, Прем’єр-міністр пояснила, що до цієї ціни додатково додадуть податок на додану вартість, усі накладні витрати із розмитнення газу, а також вартість транспортування газу по локальних внутрішніх мережах. «Це дуже гідна ціна для перехідного періоду на ринкові ціни», – вважає Тимошенко. Прем’єр-міністр повідомила, що вартість технологічного газу для України в 2009 році становитиме 153,9 долара за одну тисячу кубічних метрів газу, що на 25 доларів нижче, ніж у минулому році. «Тому ціна (за транзит газу територією України) у розмірі 1,7 (долара за тисячу кубометрів газу на 100 км) є абсолютно обґрунтованою при такій пільговій ціні технічного газу, і вона є такою, яка дозволить українській газотранспортній системі працювати нормально», – сказала Прем’єр. Як повідомлялося, домовленості про постачання російського газу, яких досягнуто прем’єрами України і Росії Юлією Тимошенко та Володимиром Путіним, викликають багато питань і зауважень як у результаті двосторонніх переговорів, так і через непрозорість прийнятих рішень, – вважає глава Секретаріату Президента Віктор Балога. Перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов вважає, що Балога не повинен коментувати діяльність уряду в газовій сфері. Турчинов прогнозував, що середньорічна ціна за російський газ, що постачається в Україну, становитиме 230 доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus