USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.80 9.95

У Путіна і Януковича сказали, про що домовилися у Сочі

7 Грудня 2013 16:22
Під час робочої зустрічі в Сочі президентів РФ і України Володимира Путіна і Віктора Януковича питання про можливість приєднання України до Митного союзу не порушувалося.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє «Українська правда».

«Президенти Росії та України Володимир Путін і Віктор Янукович на зустрічі в минулу п'ятницю в Сочі не обговорювали можливість вступу України до Митного союзу», - зазначив Пєсков.

З його слів, сторони обговорили двосторонні відносини і підготовку до засідання російсько-української міждержавної комісії в Москві.

«У контексті майбутнього засідання міждержавної комісії Росія-Україна президенти двох країн обмінялися думками щодо можливого продовження і розвитку кооперації в промисловості та високотехнологічних галузях, зокрема, в авіа-і суднобудуванні, ракетобудуванні та космічній сфері», - зазначив Пєсков.

Також Путін і Янукович розглянули поточний стан та перспективи двостороннього співробітництва у фінансово-кредитній сфері.

Окрім того Пєсков повідомив, що на зустрічі Путіна і Януковича в Сочі вдалося зблизити позиції в енергетичній сфері, але остаточної домовленості поки немає.

«По всіх цих темах переговори найближчим часом будуть продовжені на експертному рівні», - зазначив прес-секретар Путіна.

Пізніше у пресс-службі президента Віктора Януковича заявили: під час зустрічі президенти України та РФ приділили увагу широкому спектру питань двостороннього співробітництва.

«Глави держав обговорили, зокрема, розвиток співпраці у промисловості, високотехнологічних галузях та фінансово-кредитній сфері. Особливу увагу було приділено співробітництву України та Росії в енергетичному секторі», - йдеться у повідомленні прес-служби.

«Питання розглядалися, зокрема, й у контексті підготовки до засідання Українсько-Російської міждержавної комісії. Можливе приєднання України до Митного союзу під час зустрічі не обговорювалося. Жодних документів до підписання під час зустрічі не планувалося і не підписувалося», - підкреслили в адміністрації президента.

Як відомо, раніше редактор The Economist Едвард Лукас, посилаючись на власні джерела, заявив: президент України Віктор Янукович у п'ятницюпідписав стратегічну угоду з Росією, яка включає в себе зобов'язання про приєднання до Митного союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus