USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Чорнобильській зоні визначили безпечні місця

21 Грудня 2010 14:46
Відвідування Чорнобильської зони буде заборонено для вагітних і дітей до 18 років.
Про це сказав директор Департаменту охорони здоров'я та медико-біологічного захисту МНС України Петро Волянський, пише gazeta.ua.
«Є висновок, що люди можуть перебувати в зоні від чотирьох до п'яти діб без шкоди для свого здоров'я. У десятикілометровій зоні людина без будь-яких наслідків для здоров'я може перебувати цілу добу», - заявив чиновник.
«Є деякі застереження щодо перебування людей у віці до 18 років, вагітних жінок і жінок, які годують дітей», - повідомив Волянський.
У свою чергу директор Державного підприємства «Чорнобильінтерінформ» Оксана Нор заявила, що МНС має намір укласти договори з туристичними підприємствами для того, щоб організувати систематичне відвідування туристами з 2011 року Чорнобильської зони відчуження та ЧАЕС.
Нор зазначила, що раніше у громадян була можливість відвідувати зону відчуження, зараз же міністерство через велику кількість звернень громадян, що бажають відвідати зону, вирішило систематизувати цей процес.
За дорученням глави МНС Віктора Балоги спеціально створена робоча група провела низку заходів, спрямованих на врегулювання питання туристичного відвідування зони відчуження.
Ця група провела радіологічні дослідження в зоні, на підставі яких склала безпечні маршрути відвідування зони відчуження і правила поведінки під час її відвідин.
За її інформацією, відвідувачі зони відчуження будуть мати можливість побувати в Чорнобилі, на Прип'яті, ЧАЕС і оглядовому майданчику об'єкта «Укриття».
При цьому відвідувачів зони відчуження буде супроводжувати спеціально підготовлена людина, яка стежитиме за дотриманням правил безпеки. За її словами, у попередні роки кількість відвідувачів зони становила 6,5-7 тисяч осіб.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Fantom Показати IP 21 Грудня 2010 15:47
"Сталкерів" все більше і більше )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus