USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У ДАІ закінчилися тимчасові номери

20 Травня 2010 12:18
Власники автомобілів, які бажають зняти їх з обліку для продажу або дарування, зіткнулися з проблемою.
Про це інформує INTV.
У МРЕВ їм відмовляють. Пояснення - немає тимчасових ("червоних") автомобільних номерів, які видають, поки автомобіль змінює власника (вони дійсні протягом півроку), а без них постанова Кабміну №1388 від 1998 року забороняє знімати машини з обліку.
У МРЕВ № 6 підтвердили, що номерів немає, але не змогли відповісти, чому, коли з`являться і як бути в такій ситуації власникам авто. Керівник прес-служби департаменту ДАІ Ніна Хмелевська сказала, що дефіцит номерів дійсно існує, але до кінця тижня вони з`являться.
Чому виникла нестача, департамент не коментує, але Хмелевська роз`яснила, що якщо комусь терміново необхідно зняти машину з обліку, а "червоних" номерів немає, питання потрібно вирішувати в індивідуальному порядку з керівництвом МРЕВ, відзначає видання.
Юрист Вадим Володарський, який захищає права водіїв, стверджує, що відсутність в ДАІ тимчасових номерів - не привід, щоб позбавляти людину права розпоряджатися своїм майном, в даному випадку машиною: "Подайте заяву на ім`я начальника МРЕВ, краще особисто. Зазвичай на цій стадії питання вирішується, просто в документі про зняття з обліку роблять позначку, що тимчасові номери не видавалися. А письмову відмову можна оскаржити в суді, пред`явити позов про збиток, якщо з вини ДАІ зірвалася угода".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олекса Показати IP 4 Липня 2010 19:14
У МРЕВ м.Луцьк відсутні бланки тимчасових посвідчень водія.Не можу поставити на облік авто з 26.06.2010.Був чотирі рази.Відстояв в чергах.Інформації про наявність відсутня. Зривається відпочинок. Гроши за ненадані послуги беруть із задоволенням.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus