USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Києві затримали Лозінського. ВІДЕО

1 Березня 2010 16:18
Підозрюваного у вбивстві екс-депутата, який півроку перебував у міжнародному розшуку, в понеділок затримали співробітники СБУ.
В понеділок, 1 березня, у Києві працівники Генеральної прокуратури та Служби безпеки України затримали колишнього народного депутата від БЮТ Віктора Лозінського, підозрюваного в причетності до вбивства.
Начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко повідомив, що Лозінський сам з’явився до Генеральної прокуратури.
«Його настільки обложили, настільки звузили кола, що він зрозумів, що далі переховуватися немає сенсу», - сказав Бойченко.
Водночас, у прес-центрі СБУ повідомили, що Лозінський з’явився сьогодні об 11.00 у Генеральній прокуратурі. «Пана Лозінського, можна сказати, «вів за руку» до дверей Генеральної прокуратури співробітник СБУ. Робота по його розшуку була настільки масштабною, всеохоплюючою, що він зрозумів, що рано чи пізно його буде затримано, і прийшов, але за руку», - сказали в СБУ.
Наразі Лозінський перебуває в будівлі Генпрокуратури, де з ним проводяться слідчі заходи. Правоохоронці вже вирішили заарештувати екс-депутати на три дні, протягом яких суд визначить для нього запобіжний захід.
Пізніше стало відомо, що сам Лозінський сказав, що не знав про те, що його було оголошено в розшук, і думав, що перебуває на підписці про невиїзд.
Довідково:
Лозінський обвинувачується у вбивстві мешканця Кіровоградщини Валерія Олійника 16 червня 2009 року.
Досудове слідство Генпрокуратури встановило, що 16 червня депутат Верховної ради від БЮТ Віктор Лозінський, начальник міліції Голованівського району Михайло Ковальський і прокурор Голованівського району Євген Горбенко навмисно завдали тяжкі тілесні ушкодження 55-річному селянину Валерію Олійнику, зокрема з застосуванням вогнепальної зброї, які спричинили загибель потерпілого.
Головний фігурант справи – позбавлений повноважень депутат Віктор Лозінський безслідно зник, інших фігурантів справи було заарештовано.
У ГПУ ж, окрім причетності до вбивства Олійника, Лозінському інкримінують вимагання і незаконне позбавлення людини свободи. Нібито він минулого року захопив на своїх угіддях двох мисливців, а за їхнє звільнення вимагав 40 тисяч доларів, передає ТСН.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
глядач Показати IP 2 Березня 2010 10:51
Наша славетна СБУ у черговий раз уcpaлaся. Півроку "ловили", доки САМ не прийшов, а тепер розповідають, що "коло звузили", "обложили". Одне з двох, або вони мали вказівку НЕ ЧІПАТИ Лозинського, або ж і справді вони абсолютно безпорадні в цій СБУ. Тільки й можуть, що з грибниками-пенсіонерами воювати. Цирк та й годі.
Кучмік Показати IP 2 Березня 2010 13:44
У нас є свій лозинський - це славнозвісний заступник голови обласної ради, екс-нардуп, перепрошую, нардеп, великий член УНП Б.Ю.Загрева!!!!!! Він, будучи "біля корита" захапав 1/4 мисливських угідь області і витворяє те саме, що і його більш відомий колега. Тільки іще не вилізло на поверхню.
Snap_x Показати IP 7 Березня 2010 16:32
Пізніше стало відомо, що сам Лозінський сказав, що не знав про те, що його було оголошено в розшук, і думав, що перебуває на підписці про невиїзд.
Snap_x Показати IP 7 Березня 2010 16:36
Оце ж відмазка, ще б сказав, що він з іншої планети.))) P.S. До ВН: Чому після знаку "меньше" текст в коментарі не відображається? баг?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus