USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луценка звинуватили Балогу в сепаратизмі

27 Жовтня 2008 18:43
Лідер «Народної самооборони» у Закарпатській області, народний депутат від НУ-НС Геннадій Москаль стверджує, що безпосереднім ініціатором русинського руху є керівник секретаріату президента Віктор Балога. Про це він заявив, коментуючи підписання «Акту провозглашенія возсозданія русинськой государственности» та проголошення створення республіки «Подкарпатська Русь» на II Європейському конгресі підкарпатських русині у суботу в Мукачеві. Про це 27 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
«Те, що русинський рух на Закарпатті контролює особисто керівник президентського секретаріату Балога, немає ніяких сумнівів», - цитує Геннадія Москаля «Українська правда» з посиланням на прес-службу «Народної самооборони».
«Усі прекрасно пам’ятають, що рішення Закарпатської обласної ради у березні минулого року про визнання окремої національності «русин», з якого й почалася ескалація цього питання, прийняли лояльні до Балоги фракції облради, а їх основою стала фракція «Наша Україна», - додав він.
«І той факт, що теперішнє проголошення «русинської державності» в Мукачеві збіглося з чутками про відставку Балоги – зовсім не випадковий збіг обставин. Керівник СП на випадок відставки тримає для себе місце голови Закарпатської облради, на яке поки що поставив Кічковського – зовсім не авторитетну в краї й несамостійну людину», - переконаний Москаль.
За його словами, «русинська карта в майбутньому має стати предметом торгів із Києвом для отримання різних преференцій, а в нинішніх умовах – це фактор стримування й попередження як свого безпосереднього патрона, так і недругів, яких у Балоги останнім часом з’явилося дуже багато: «Звільните мене з секретаріату – отримаєте Русинську республіку».
«Своїми ігрищами в сепаратизм Балога переслідує чисто особисті цілі. А те, до чого це може призвести в майбутньому, як «аукнеться» державі, йому абсолютно байдуже. Залишається лише гірко пошкодувати, що людині такого рівня доручили керувати президентським секретаріатом», - сказав Москаль.
Довідково:
У суботу, 25 жовтня, в Мукачеві Закарпатської області відбувся II Європейський конгрес підкарпатських русинів, на якому було підписано меморандум про відтворення русинської державності. Цей документ набуде чинності 1 грудня – до того часу від влади очікують, що вона почне процес визнання автономії республіки Підкарпатська Русь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2008 19:25
бред бредовый!
Борис Показати IP 27 Жовтня 2008 21:43
Автономная республика Подкарпатская Русь с одной стороны Карпат,с дру- гой--автономная республика Гуцуль- щина,а посередине,на самой вершине Карпат горе Говерла,висят за [вирізано - цензура] два президента--Бульдога и Ющ. Чтобы каждый житель Украины видел кто есть ХУ.
ЄЦун Показати IP 28 Жовтня 2008 10:43
А на Волині русинських сепаратистів підтримують єцуни Бондар, Загрева та інші. Оце-то суперпатріоти!
ЄЦун Показати IP 28 Жовтня 2008 12:26
А на Волині русинських сепаратистів підтримують єцуни Бондар, Загрева та інші. Оце-то суперпатріоти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus