USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Міносвіти хочуть, щоб студенти платили одразу за 4 роки навчання

26 Січня 2011 12:34
У новому законі про вищу освіту студентам пропонують платити відразу за чотири роки навчання у вузі – в іншому випадку вартість навчання будуть перераховувати з урахуванням рівня інфляції за попередній календарний рік.
У чинному законі про вищу освіту розмір плати за весь період навчання встановлюється у договорі і не може змінюватися протягом усього терміну навчання, повідомляє ТСН.
Крім того, за навчання у вузах можна заплатити відразу за весь період або частинами – щомісячно, по семестрах або щорічно. При цьому порядок виплат не впливає на вартість навчання. У новій же редакції закону цей пункт звучить вже по-іншому.
«У проекті говориться про те, що якщо студент внесе плату за весь період навчання авансом, то вартість не буде змінюватися», - повідомив координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.
Якщо ж студент вирішить платити за навчання по частинах, на кожному навчальному курсі вартість навчання будуть перераховувати з урахуванням рівня інфляції за попередній календарний рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Розочка Показати IP 26 Січня 2011 12:49
це дурня якась? як батьки і школярі, які відразу після школи зможуть зразу за всі роки заплатити?
))) до Розочка Показати IP 26 Січня 2011 22:40
все правильно, образование надо сделать очень ограниченной привилегией. А то развелось тут умных, панимаешшшь. Еще вдруг читать научатся, что им в бумажках сверху напишут.
Справді дурня Показати IP 26 Січня 2011 13:11
Це тепер гроші на навчання треба збирати від моменту появи дитини на світ?
РЯ Показати IP 26 Січня 2011 13:57
Щеб вони так зарплати перераховували щороку
Батько Показати IP 26 Січня 2011 14:08
Це вигідно. Читайте договір, чи по-модному, контракт. Якщо студента виключають, то за певних причин невикористану частину коштів повернуть. А якщо виключають за погану поведінку, п'янку в гуртожитку, то плакали ваші грошенята за чотири роки.
))) до Батько Показати IP 26 Січня 2011 22:37
Вы представляете, что они начнут вытворять с "платниками", учитывая уровень продажности наших руководителей в целом? Вот выкинут Вашего ребенка из вуза, а Вы потом доказывайте, что он не верблюд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus