USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У підручниках порізали Помаранчеву революцію. ВІДЕО

19 Серпня 2010 08:37
У нових зразках шкільних підручників з історії України опис про події осені 2004 року скоротили з кількох сторінок до кількох абзаців.

Про це повідомив 18 серпня «Канал новин 24»

В Міністерстві освіти кажуть: політики в цьому немає, такі особливості написання історії XX століття.

«Події, які відбувались, вони з плином часу відсуваються далі і скажемо якщо раніше їм присвячували 2-3 сторінки, то через 5 років на ці події залишиться може один абзац. От із цієї причини скажімо останні параграфи підручника з історії для 5 класу, скажемо, помаранчева революція із тим фоторепортажем, який був в тих підручниках видання 5 класу немає», - повідомив директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод.

В нових підручниках вже є інформація про останні вибори президента, втім, вже за кілька років і ці сторінки з підручників обіцяють прибрати.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Олександр Показати IP 19 Серпня 2010 10:21
"Помаранчева революція" - скоріше ганьба для українського народу, а не гордість. Я особисто сам приймав участь і гордився, що "мій президент" пройшов, вибороли, що називається. А тільки потім, через років 3-4 зрозумів, що це сором для українського народу. Проте тепер, коли Віктор Фьодоріч став президентом мені не просто соромно, а хочеться втікати далеко на чужину, що робиться зараз в органах МВС, податковій - "уму не постижимо"! На рахунок історії, то вона в нас вся повністю скалічена, адже змінювали її сотні разів і вже, мабуть, правди ніде не знайдеш. Лиш один Бог знає!
FANTOMAS до Олександр Показати IP 19 Серпня 2010 12:17
Я бы не назвал Это "позором для украинского народа".Лично Вы разве опозорились тем , что симпатизировали этим клоунам (как и я ), бездарно про.р.вшим ВСЕ , что только можно было про.р.ать ? Это ОНИ опозорились , а мы - ошиблись. Хотя опозорится может тот , у кого есть совесть. Это не про них - они "сраму не имут".А вообще мне кажется что каждая новая стая руководителей хуже предыдущей . Как не вспомнить слова Кучмы :"ПРИйд...час...ВОнИ щ...бУд...ть зГАд...вать кУЧму !"
Олександру до Олександр Показати IP 19 Серпня 2010 14:14
Ти просто не подумав, що сказав! Помаранчева Революція це дійсно гордість українського народу, не звертаючи увагу на обличчя. Тільки не можна припиняти бротьбу.
Олександр Машлай Показати IP 19 Серпня 2010 12:07
Не плутайте Помаранчеву революцію як подію і політиків, які після неї все втратили. Революція стала протестом проти несправедливості. Люди які там стояли побороли страх перед владою і перед репресіями. І це саме головне. І ще це урок, що політиків і після влади потрібно контролювати. Бо ж були вибори 2006, 2007 року і народ не зробив жодних висновків - голосував за тих самих горе політиків.
Umnik Показати IP 19 Серпня 2010 15:54
Революція - це "розруха"!!! Я в свою чергу її не підтримував і не буду. Під час помаранчевої влади було "безпечніше"!!!!
РОНІН крок Показати IP 19 Серпня 2010 18:05
Не помиляються лише ті що нічого не роблять. Особисто я був в Києві і не жалію. Те що нас використали не спорю. Зробив висновки . Хоча в людей вірити не перестав. Революцію як історичний факт залишив би а от згадування про прізвища мінімалізував би. ІМХО
Волиняка Показати IP 19 Серпня 2010 23:39
Дуже гарна пісня є у Кузьми Скрябіна, Кинули. Стільки років коту під хвіст. От кум Ющенка- молодець! Якою була Грузія і яка зараз земля і небо!
валентина Показати IP 20 Серпня 2010 13:14
Скоро в тих підручниках лишать лише казки "про побєду совєцкого народа над фашизмом" ото позор!!! ту історію перекручують як хочуть аби росєї в дупу лізти,вибачте. а де показано як наш народ боровся - то ні!!!
Микола Показати IP 20 Серпня 2010 13:44
Помаранчева революція? Це ви про лохів на майдані.. ха ха... давайте більш ніж 2 обзаца опишіть ха ха ха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus