USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У школах три чверті світової літератури буде російською

25 Травня 2010 15:50
Міністр освіти Дмитро Табачник назвав повернення в школи російської літератури мовою оригіналу першочерговим завданням Міністерства освіти – відтепер шкільний курс зарубіжної літератури буде перейменовано в світову літературу.

Про це повідомила ТСН зі слів міністра освіти та науки Дмитра Табачника.

«Хочу відійти від терміну «зарубіжна література» і повернутися до терміну «світова література», де російська література займатиме найбільший обсяг - три чверті навчального процесу», - сказав Табачник.

За словами міністра, перейменування курсу в світову літературу буде абсолютно природним і нормальним процесом.

«Якщо говорити відверто, то перейменування російської літератури в зарубіжну ставило якийсь бар’єр. Повернення російської літератури мовою оригіналу - першочергове завдання міністерства», - сказав міністр.

Раніше Табачник виступав за повне виокремлення в навчальних програмах загальноосвітніх шкіл курсу російської літератури з курсу зарубіжної літератури.

«Я хочу сказати, що перенесення російської літератури в курс зарубіжної літератури, на мою думку, це спотворення, яке абсолютно не відповідає якості освіти. Тому що Україна є поряд з Росією співавтором і співвласником величезної української російськомовної культури», - зазначив він.

Нагадаємо, Росія також висловила готовність відправити до України вчителів російської мови. У свою чергу, Міносвіти пообіцяло відновити підготовку педагогів із російської мови в українських вищих навчальних закладах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus