USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У школярів заберуть чіпси, ковбасу і апельсини

12 Серпня 2010 16:47
Головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко наполягає, аби діти в школах харчувалися максимально натуральними продуктами.

Про це з посиланням на прес-службу МОЗ України пише 12 серпня «Фокус».

«Сьогодні лише кожен десятий випускник закінчує школу здоровим. Решта на час навчання отримують «букети» хронічних захворювань Хвороби органів травлення лідирують у цій невтішній статистиці», - зазначив Риженко.

Щоб запобігти захворюванню органів травлення, Міністерство охорони здоров'я спільно з Міністерством освіти і науки заборонили замовляти, приймати та використовувати для школярів продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти.

Головний державний санітарний лікар також наполягає на забороні торгівлі в школах і прилеглих торгових точках газованими напоями, чіпсами і продуктами з ГМО.

«В їдальнях навчальних закладів надлишок цитрусових і ковбас сумнівного походження краще замінити молочними та м'ясними виробами, що містять всі необхідні поживні речовини та вітаміни», - зазначив Риженко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
* Показати IP 13 Серпня 2010 16:28
Ці всі продукти "що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти" треба взагалі продавати в окремих кіосках, як цигарки, з написами "МОЗ попереджає..."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus