USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Табачника переписують історію про Майдан і УПА

12 Березня 2011 10:25
Міністерство освіти і науки України готує нові підручники з історії, де інформація про боротьбу ОУН-УПА з радянськими військами буде виключена.

Таку інформацію оприлюднив Міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник, - повідомляє ТСН з посиланням на газету «Сегодня».

«Автори змінили шкільні підручники (з історії), переписали цілий ряд розділів - зокрема, по Помаранчевій революції. Зробили їх більш об'єктивними», - зазначив Табачник.

«Термін «Велика вітчизняна війна» всюди відновлений. Про ОУН-УПА мова теж йде, але картина об'єктивна. Був радянський партизанський рух, скільки там брало участь людей, і які втрати він завдав гітлерівцям. І був націоналістичний партизанський рух, скільки в ньому брало участь людей, і які вони завдали втрати гітлерівцям. Які втрати завдали радянським військам - про це навряд чи буде в підручнику», - коментує урядовець.

Щодо того, чи є актуальною зараз тема спільних підручників з історії з Росією і Польщею, Табачник відповів, що поки таки книжки не на часі.
«А ось посібників для вчителів - так. Це дорослі люди з вищою освітою, які не повинні ставитися до сусідів зі злістю і ненавистю. Вони повинні толерантно і з розумінням викладати свій навчальний матеріал. Принаймні, його не фальсифікувати і не пересмикувати», - продовжив міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Спостерігач Показати IP 12 Березня 2011 11:52
Було б добре, щоб випустили спільну українсько-єврейську історію. Особливу увагу щоб звернули на те, що було причиною та приводом антисемітських погромів. І побачили б, що в кожному випадку були провокатори з боку євреїв, які провокували уцкраїнців на відповідну реакцію. Щось дуже вже історично знайоме мені нагадує поведінка маланця Табачника. І якщо він на жаль доб'ється свого, то страждати буде не він, а ні в чому не винні євреї.
хорвaт Показати IP 12 Березня 2011 12:03
Обнaглив жидок погaний
чел до хорвaт Показати IP 12 Березня 2011 13:17
Фашисты тоже провоцировали украинцев? Или просто убивали,как и ОУНовцы?Сейчас вы также провоцируете. Вас убивать?
Ігор до чел Показати IP 12 Березня 2011 13:38
Фашизм=комунізм
Микола Показати IP 12 Березня 2011 15:47
Фашизм=комунізм=сіонізм.Генри Форд (американский автопромышленник и писатель, 1863 – 1947, “Нью-Йорк таймс” 8 марта 1925 г.): “Подвергните контролю 50 самых богатых еврейских финансистов, которые творят войны для собственных прибылей, и войны будут упразднены”.
Микола Показати IP 12 Березня 2011 17:47
Фашизм+комунізм= сіонізм
Лучанин Показати IP 13 Березня 2011 02:54
Ну раз вже дійшли до фашизму і комунізму, то: фашизм - винищення частини людей задля блага іншої частини, а комунізм - рівні права і статки для всіх, вища форма соціалізму (в двох словах - для довідки). Чому не прийнятний фашизм зрозуміло. А от чому комунізм? За кожною ідеєю, а особливо дією стоять якісь люди. Ідея може бути ідеальною, а от втілювати в життя її можуть нелюди, навіть без відома автора і т.п. - всі "шишки" дістаються ж автору. Комунізм неприйнятний в Україні через те що ніхто не хоче бути на рівні з іншими, а навпаки урвати в кожного і побільше - чия "жаба" виграє... Стосовно Табачника: я не бачу в його діях ніяких позитивних зрушень в освіті, але разом з тим і негативних. Хвала Богу я вже давно закінчив інститути, зараз навчаються мої діти і те про що галдять на кожному кроці їх якраз таки не стосується. В чому причина зрозуміти ніяк не міг, але трошечки подумавши зрозумів - він заставляє своїми діями школярів і студентів навчатись, а не просто приходити до освітніх закладів. Це якраз і є те що теж не сприймається українцями. Стосовно зазначених подій у статті то так сталося що в нашій країні живут люди які майже порівну рівнопротилежно розділяють те що там відбувалось. Тому в першу чергу треба писати правду, або не писати її взагалі. Власне моя думка: задля майбутнього країни про них краще взагалі забути - можливо з'явиться можливість почати робити щось хороше, замість постійних сварок і святкувань своїх поразок...
самуил Показати IP 13 Березня 2011 10:05
Табакерке - шолом...
володя волинський Показати IP 15 Березня 2011 20:16
Табачник заперечував можливість існування Української держави,холуй московії ординець януковича ,відпрацьовує гроші на московську державу.!!
Костя Показати IP 17 Березня 2011 22:32
Табачник ординець янукович,жид московський.ЛЮТО ненавидить Українську державу,не сприймає шкали царин Української нації,топче українську мову і освіту праціє на московію.!!
ВОЛИНЯКА КОСТЬ Показати IP 17 Березня 2011 22:37
Табачник-манкурт і яничар висунутий москвою , щоб нищити все УКРАЇНСЬКЕ.!!
володя волинський Показати IP 20 Березня 2011 10:49
Табачник це ординець януковича і він проводить політику знищення,української мови,культури і осбливо історії.Це чіткі проекти московії під які працює орда януковича.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus