USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У вузів просять покращити роботу приймальних комісій

19 Липня 2010 13:59
Міністерство освіти і науки України звернулося до керівників вищих навчальних закладів з проханням поліпшити роботу приймальних комісій.

Про це 17 липня написав офіційний сайт МОН.

«Моніторинг проходження вступної кампанії засвідчує, що у вищих навчальних закладах робота приймальних комісій здійснюється у плановому режимі. Водночас, в окремих навчальних закладах створюється напружена ситуація, зумовлена надзвичайно великою кількістю вступників, які намагаються подати заяви та документи на вступ у перші дні початку вступної кампанії», - йдеться у повідомленні.
«У зв'язку з цим, МОН звертається до керівників вищих навчальних закладів вжити практичних заходів до поліпшення роботи приймальних комісій з урахуванням кількості вступників, зокрема шляхом негайного збільшення кількості технічних працівників приймальних комісій з числа викладачів та продовження терміну прийому документів впродовж дня» - кажуть у міністерстві.
У МОН звернули увагу також на необхідність дотримання порядку і на прилеглих до навчального закладу територіях шляхом залучення до патрулювання на них студентів старших курсів.
А через «складні кліматичні умови» міністерство рекомендувало вузам спільно з місцевими органами влади організувати продаж прохолоджуючих напоїв тощо, а також функціонування медичних пунктів у закладах.
«Крім того, просимо через засоби масової інформації звернутися до абітурієнтів, їхніх батьків та родичів з роз'ясненнями щодо процедури та тривалості прийому заяв та документів від вступників», - просять у міністерстві.

Нагадаємо, що в Україні вступна компанія стартувала 15 липня. Для багатьох вузів, зокрема у Луцьку, вона позначилася величезними чергами охочих здати документи та конфліктами через відсутність роз’яснювальної інформації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus