USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна входить до числа країн, де служить найбільше жінок-воячок

27 Грудня 2009 18:07
 
В українській армії 13% військовослужбовців становлять жінки, що є одним із найвищих показників у світі.
Випереджають Україну тільки декілька країн, включно з Російською Федерацією та Сполученими Штатами Америки. А в таких розвинених країнах, як Велика Британія та Норвегія цей показник становить відповідно 9% та 7%.
Про це, як повідомили у прес-службі Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, йшлося на нараді «Впровадження гендерної політики в Україні».
Як зазначила експерт ООН з гендерних питань Доно Абдуразакова, Україна – одна з кращих держав на пострадянському просторі щодо відповідального ставлення до впровадження гендерної рівноваги, зокрема в розрізі цілісної державної стратегії, та досягла значного прогресу у впровадженні рівності між можливостями обох статей, – пише ТСН.
У свою чергу координатор «Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні» Лариса Кобелянська зазначила, що дослідження проведені програмою рівних прав жінок та чоловіків в Україні свідчать, що українське законодавство не має так багато прогалин щодо гендерного дисбалансу, як вважається, натомість воно не завжди коректно і відповідально використовується, особливо на місцевому рівні. Вона також закликали продумати механізм проходження майбутніми держслужбовцями, яких призначають на керівні посади, тренінгу з гендерних питань.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus