USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна витратить 6,7 мільйона гривень на боротьбу з курінням

8 Вересня 2009 19:02
Кабінет міністрів розробив програму щодо зменшення шкідливого впливу тютюну на здоров’я населення на період до 2012 року. Обсяг фінансування становитиме 6,7 мільйона гривень. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Держпрограма щодо зменшення шкідливого впливу тютюну на здоров’я населення, зокрема, передбачає на першому етапі – протягом 2009-2010 років – удосконалення законодавства, в тому числі податкового, активізацію інформаційної кампанії про небезпеку куріння, а також розробку програми відповідної підготовки медиків, фармацевтів, педагогів і соціальних працівників.
На другому етапі, в 2011-2012 роках, уряд планує ввести систему надання допомоги людям, залежним від тютюну, а також провести наукові дослідження у сфері профілактики та лікування тютюнової залежності. За інформацією , програму розробило Міністерство охорони здоров’я і подало на розгляд Кабміну ще в 2008 році. Загальний її бюджет повинен був становити 35,5 мільйона гривень, – пише Корреспондент. Як розповів один із авторів документа, завідувач відділом контролю над тютюном Інституту стратегічних досліджень МОЗ Костянтин Красовський, затримка була пов’язана з фінансовою та економічною кризою. «Міністерство економіки розпорядилося не обговорювати нові державні програми. Коли обговорення, нарешті, відбулося, фінансування було урізано Міністерством фінансів», – пояснив пан Красовський. За його словами, з програми виключили фінансування створення кабінетів в освітніх і медичних установах, в яких спеціально підготовлені медики допомагали б позбутися залежності всім бажаючим. Як зазначив пан Красовський, виділених 6,7 мільйона гривень вистачить на щорічне розміщення рекламних щитів та відеороликів про шкоду куріння, розробку рекомендацій з профілактики тютюнової залежності для практикуючих лікарів і організацію безкоштовного для всіх регіонів країни телефону довіри. Зателефонувавши за цим номером, курці зможуть отримати допомогу щодо звільнення від тютюнової залежності. За словами пана Красовського, 4 мільйона гривень із запланованої Кабміном суми виділять міжнародні організації. «На ці гроші буде проводитися щорічний моніторинг результатів боротьби з курінням у країні», – уточнив він. Інші кошти надійдуть з державного та місцевих бюджетів. Незважаючи на значне скорочення фінансування, пан Красовський позитивно оцінив факт прийняття програми. Раніше повідомлялося, що в серпні акциз на тютюнові вироби приніс до бюджету України понад 1 мільярд гривень, що майже в чотири рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Вересня 2009 22:13
ех, гроші на вітер!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus