USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українська горілка знову подорожчає

13 Вересня 2010 16:54
В Україні прогнозують подальше зростання цін на лікеро-горілчану продукцію.
Зростання цін для кінцевого споживача зумовлене збільшенням бази оподаткування і подорожчанням складників, необхідних для виробництва лікеро-горілчаних виробів, кажуть в асоціації «Укргорілка», що об`єднує найбільших виробників лікеро-горілчаних виробів. Зокрема, з 1 вересня підвищено ставку акцизного збору до 39,4 грн. за 1 л 100%-го етилового спирту, що збільшило податковий тиск на підприємства галузі, повідомляють «Подробиці».
«Концерн «Укрспирт» черговий раз, користуючись монопольним становищем на ринку, підвищив вартість спирту майже на 30% – до 115 грн. за 1 декалітр. За розрахунками асоціації, об`єктивна ціна на спирт з урахуванням зміни ситуації на сировинних ринках не має перевищувати 99 грн. за 1 декалітр. Вартість пляшки також збільшується у ціні на 20%. Про це вже заявили скляні заводи», – сказав директор асоціації Іван Жолнер.
В асоціації кажуть, що зараз лобіюється питання про введення нових захисних елементів і збільшення вартості акцизної марки у кілька разів. На думку фахівців «Укргорілки», це не вплине на боротьбу з тіньовим ринком, а лише призведе до чергового стрибка цін.
«При цьому прозорість реалізації марок і вигоди для бюджету також викликають питання. Гроші виробників, найімовірніше, осядуть на рахунках певних бізнес-структур», – кажуть в асоціації.
Фахівці «Укргорілки» підготували лист на ім’я прем’єр-міністра України з проханням не допустити розвитку подібної ситуації.
Також в асоціації занепокоєні, що постійне зростання вартості лікеро-горілчаної продукції через зниження купівельної здатності населення загрожує вітчизняним виробникам втратою ринків збуту й активізацією імпорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Man Показати IP 13 Вересня 2010 19:27
Нехай буде хоч по 100$ за пляшку,я тільки за! Може менше пити будуть і думати головами,а не націю пропивати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus