USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українські студенти зможуть працювати в Польщі упродовж року

14 Квітня 2015 16:16
Українські студенти зможуть протягом року працювати у Польщі без додаткових дозволів.

Польське міністерство праці завершує роботу над проектом закону, завдяки якому іноземці, які перебувають у Польщі за студентськими візами, зможуть протягом року працювати без дозволів.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на "Польське радіо".

Зараз у Польщі навчається 46000 іноземців, кожен другий - українець. Ці студенти та докторанти мають право сьогодні працювати тільки протягом трьох місяців канікул.

Як зазначає автор статті на цю тему у виданні "Gazeta Wyborcza", новим правилам в основному будуть користуватися українські студенти.

"Адже, для навчання у Польщі батьки студентів з країни, де все ще не вщухла війна, де погіршилася економічна ситуація, повинні протягом року платити за науку від 2 до 4 тисяч євро. У зв'язку з новими правилами, студенти зможуть і самі дещо заробити в країні над Віслою ", - йдеться у статті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
УПС Показати IP 14 Квітня 2015 16:32
коментар було видалено
Перехожий Показати IP 14 Квітня 2015 16:33
Ото то вже радість! Рабам термін перебування пролонгували. Це напевно одна з "прєлєстєй" життя в ЄС, куди нас так впевнено веде наша влада, грабуючи власний народ. Скоро будемо як румуни. Хоча, чого скоро... ми вже майже в такій сраці. Частина молодого, працездатного населення гине на війні, а інша - виїжджає за кордон на панщину. Слава Україні! Здобули!
студент до Перехожий Показати IP 14 Квітня 2015 19:35
Чим ти невдоволений? Поляки з нами панькаються. Свої студенти вчаться на заході, то вони надають пільги нашим, щоб не закривати інститути. А в тому, щоб чесно заробляти, немає ніякого приниження. Це ж не сидіти на шиї в держави, вимагаючи всього безплатного, як це зазвичай робить совок, даунбасятина і кримнашисти.
Перехожий до студент Показати IP 15 Квітня 2015 12:23
Я невдоволений тим, що наша влада довела наших людей до такого зубожіння, що навіть молода людина не може в Україні знайти гідну роботу, а відтак вимушена їхати на чужину і витерати дупи польським чи італіськийм пенсіонерам. Чи може ти хочеш сказати, що наших студентів в Польщі ставлять на керівні посади?
Ну ну Показати IP 14 Квітня 2015 17:20
*** Відповідно до ДІЮЧОГО Закону дозволяється до 12 міс шукати роботу студенту - випускнику за умов наявності коштів на конто (554 злот * 12 міс - наприклад), на підставі карти побуту (340+50 злот). Як правило ця норма мало коли використовується, бо віза - дешевше і без схем по наявності коштів на конто.
Анонім до Ну ну Показати IP 14 Квітня 2015 20:06
В что Польша настолько убога, что признает украинские дипломы?
сырожа лучанин Показати IP 14 Квітня 2015 18:25
ну хоть шось
Олександр Показати IP 26 Вересня 2015 23:20
Про що ви говорите які *упи поляків ???? Це абсурд , коли людина хороший спеціаліст тоді і посада відповідна я закінчив технічний вуз на Україні і спокійно працюю в Польші у сфері програмування. Мій колега також працює в Польші на хорошій посаді у сфері логістики.... Про які *упи ви говорите ? Просто потрібно вчасно взятись за розум , а не розказувати що десь та щось погано

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus