USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українські діти не знають, яка небезпека їх підстерігає в інтернеті

9 Лютого 2011 17:14
Більше половини українських дітей, які користуються інтернетом, нічого не знають про ризики в мережі.
Про це свідчать результати дослідження, проведеного компанією «Майкрософт Україна», повідомляє gazeta.ua.
Згідно з оприлюдненими даними, в Україні 96% дітей віком від 10 до 17 років користуються інтернетом. Але більше половини з них не знають про те, яка небезпека чекає на них в мережі.
Протягом останнього року кількість дітей віком 10-17 років, які опанували інтернет, становила 96%. Утім, про те, які ризики існують в мережі і як на них реагувати, знає менше половини.
Окрім того, багато дітей бездумно розміщують особисту інформацію і ходять на зустрічі з віртуальними знайомими.
Фахівці наголошують на легковажному ставленні дітей усіх вікових груп – а особливо 15-17 років – до розповсюдження особистої інформації. За даними дослідження, 44% дітей перебувають в потенційній зоні ризику, тобто надають особисту інформацію, і 24,3% вже були у ризикових ситуаціях – ходили на зустріч із віртуальними знайомими. У віковій групі від 15 до 17 років цей показник становить 60,3%.
Задля спілкування в соціальних мережах виходять в інтернет 52% дітей. Вони залишають свій номер телефону – 46%, домашню адресу – 36%, а також особисті фото – 51%.
У той же час 6,5% підлітків 15-17 років розповсюджували онлайн особисту інформацію про своїх батьків. Серед молодшої групи респондентів 10-11 років цей показник становить поки лише 0,4%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 9 Лютого 2011 17:44
Дети не знают? Это еще что, надо было провести исследования на предмет знания опасности в интернете среди ихних пап и мам. Там все гораздо хуже. С детьми все проще, их еще можно научить, а вот родителей уже нет. Знаю из собственного опыта.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus