USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Українські лікарі з подачі фармацевтів виписують пацієнтам непотрібні ліки

20 Квітня 2009 14:00
Попит на ліки в Україні формують не реальні показники здоров’я громадян, а фармацевтичні компанії, які просувають свою продукцію за допомогою комісійних лікарям та агресивній рекламі, – 20 квітня повідомляють «Волинські Новини».
Перша десятка найбільш часто вживаних препаратів в Україні, і будь-якої із західних країн – абсолютно різні, в той час як за кордоном багато фармацевтичних «хітів» збігаються, – пише  .
За статистикою, українці найчастіше страждають від серцево-судинних недуг, але лідери продажів – кишково-шлункові препарати. Впродовж року співвітчизники витрачають понад $ 1 мільярд на непотрібні ліки, – вважає Віктор Чумак, директор Державного фармакологічного центру МОЗ.
Однак це не допомагає: вони хворіють набагато частіше, ніж мешканці Західної Європи. І винною є не тільки довкілля та шкідливі звички, але й методи лікування.
На відміну від української, головна особливість західної медицини – у більшості європейських країн лікарі, виписуючи ліки, керуються чіткими стандартами.
На відміну від них вітчизняні ескулапи найчастіше перегинають палицю з призначенням препаратів. «Французький кардіолог після операції пропише 10% від того, що може запропонувати український лікар. Де є чіткі стандарти, все чіткіше», – підкреслює Ілля Ємець, директор Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я, який працював у кардіоклініках Франції, Канади та Австралії.
При цьому все частіше українцям нав’язуються дорогі європейські препарати. Хоча багато вітчизняних аналогів за якістю не поступаються і коштують у кілька разів дешевше. Додатковий хаос створює діапазон цін на одні й ті ж імпортні пігулки.
Тим часом закордонні лікарі, за спостереженнями Світлани Жук, головного акушера-гінеколога Державного управління охорони здоров’я Києва, не тільки жорстко контролюють призначення сильнодіючих препаратів, але все більше надають перевагу гомеопатичним засобам, створеним на основі трав, мінералів та інших природних компонентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 20 Квітня 2009 15:37
совковий погляд... забугром фармасютікалс так само навязують препарати... тільки є один стримуючий фактор- страхові компанії,які контролюють ціну та кількість на послуги та лікарства...деякі українці ніяк не позбудуться совкового стереотипу "цивілізованого заходу"...
Анонім Показати IP 20 Квітня 2009 15:47
Ми зменшили використання ліків на 70% і користуємось народними методами, аромомаслами. Діємо за головним принципом-не зашкодити. А лікарів відвідуємо переважно приватних. Безкоштовна і професійна медицина це міф.
Анонім Показати IP 21 Квітня 2009 13:54
Безкоштовна медицина- це футбол по кабінетам. Кожен намагається збагрити хворого іншому лікарю. Ну а вже якщо й оглянуть - то ліків призначать списком на півлистка (де діючі речовини дублюють одне одну).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus