USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Українським мамам важче знайти роботу

18 Січня 2011 11:58
У 2011 році кількість компаній, які готові прийняти на роботу жінок, які мають дітей, буде знижуватися.

Про це свідчать дані дослідження компанії Regus, - пише 18 січня Кореспондент.

Країни всього світу виявляють прагнення забезпечити рівність серед претендентів в їх можливості працевлаштування. Незважаючи на це, зазначають автори дослідження, кількість компаній, які розглядають можливість прийому на роботу жінок, які мають дітей, впала на 20 відсотків порівняно з минулим роком.

Так, за результатами дослідження з 44% компаній, які були готові прийняти на роботу цю категорію шукачів в минулому році, у 2011 році таку можливість розглядають тільки 36% компаній. "Ці результати, очевидно, викличуть деяке занепокоєння серед жінок, що займаються пошуком роботи, незважаючи на те, що в цілому перспективи прийому на роботу в новому році поліпшуються завдяки зростанню економіки", - розповіли Корреспондент.biz в компанії Regus.

В Україні, де 52% компаній планують збільшити штат, ця тенденція є ще більш очевидною: тільки 39% компаній-респондентів заявили про готовність прийому на роботу жінок, які мають дітей.

У звіті міститься інформація про те, що з роботодавців, які не бажають влаштовувати на роботу жінок з дітьми, 37% відчувають побоювання щодо того, що співробітниці, які мають дітей.

Зокрема, 42% українських роботодавців стурбовані тим, що жінки, які мають дітей, знову підуть у декрет, а 39% вважають, що ця група шукачів втратила свої професійні навички, говорять в Regus.

З іншого боку, констатують експерти, більшість опитуваних компаній цінують працю співробітниць, які повернулися після декрету на колишні робочі місця. Згідно з результатами дослідження, 72% респондентів вважають, що компанії, які відмовляються влаштувати досліджувану групу претендентів на неповний робочий день, втрачають цінні робочі кадри.

Крім того, 56% опитаних компаній вважають, що співробітниці, які мають дітей, мають навички, які важко знайти на сучасному ринку праці, а 57% стверджують, що вони цінують працю жінок, які повертаються на попереднє місце роботи після декрету, оскільки ті володіють великим досвідом роботи і професійними навичками і при цьому не вимагають високої оплати праці.

В Україні 48% жінок, які мають дітей, не вимагають високої оплати праці, свідчать дані дослідження. В інших країнах цей відсоток вищий, зазначають експерти, і додають, що цей факт може свідчити про те, що в цій країні у жінок з дітьми більш привабливий соціальний пакет.

За словами представника Regus, повернення упередженого ставлення до прийому на роботу жінок з дітьми пояснюється економічною кризою і "старомодним" неприйняттям деякими компаніями сучасних концепцій працевлаштування.

Результати дослідження також показали, що в той час як переважна більшість компаній визнає, що відмова від працевлаштування жінок, які мають дітей, означає втрату цінних робочих кадрів, ці компанії продовжують відчувати занепокоєння з приводу того, що сімейні обов'язки можуть перешкодити цим співробітницям поставитися до своєї роботи з повною віддачею і належною увагою.

Довідково:

У серпні та вересні 2010 року в дослідженні взяли участь більш ніж 10 000 представників світового бізнесу з бази контактів компанії Regus. База контактів Regus – це понад мільйон бізнесменів, здебільшого топ-менеджерів і власників компаній, з усього світу. У ході опитування компаніям-респондентам було поставлено запитання про можливості працевлаштування жінок, які мають дітей, а також про роль таких співробітників у сучасному робочому просторі. Дослідження організовано та проведено незалежною організацією MarketingUK.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталя Показати IP 18 Січня 2011 22:09
а й дісно, а навіщо жінкам з дітьми робота?! Нехай сидять вдома, виховують дітей.............і помирають з голоду(( маємо те що маємо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus