USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Український митрополит відмовився бути наступником Алексія ІІ

18 Січня 2009 15:15
Митрополит Київський та всієї України Володимир відмовився бути кандидатом на Московський патріарший престол. Про це він заявив у своїй промові на зібранні делегатів Української православної церкви Московського патріархату на Помісний Собор Російської православної церкви, – інформують 18 січня «Волинькі Новини».
За повідомленням «Української правди», про відмову Митрополит Київський та всієї України Володимир заявив у своїй промові на зібранні делегатів Української православної церкви Московського патріархату на Помісний Собор Російської православної церкви, яку оприлюднив сайт УПЦ МП.
«Сьогодні багато розмов іде про те, хто незабаром займе увдовівший Патріарший престол. Серед можливих кандидатів говорять і про мене, вбачаючи в мені наступника Святішого Патріарха Алексія», – сказав Володимир.
«Однак, щиро дякуючи за таку велику честь, я бажаю предстати перед Богом 121 Митрополитом Київським. 16 Патріархом Московським і всієї Русі хай буде той, на кого вкаже Бог та ваш вибір», – зазначив митрополит.
Як відомо, раніше єпископат Української православної церкви Московського патріархату заявляв, що підтримувати кандидатуру митрополита Волидимира на Первосвятительський патріарший престол під час голосування на Помісному Соборі Російської православної церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Січня 2009 09:50
Филарету предложите: он жаждал в свое время, как раз когда преследовал украинский язык в украинских же духовных семинариях

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus