USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Українці йдуть до лікаря вже тоді, як «грім ударить»

3 Листопада 2010 15:52
Третина українців взагалі не проходять щорічне планове медичне обстеження, і майже половина відвідує лікаря лише в разі гострої необхідності.
Про це свідчать результати дослідження, проведеного компанією GfK Ukraine на замовлення холдингу Stada Cis, пишуть «Подробности».
Результати свідчать, що українці недооцінюють значення регулярного медичного обстеження: лише 4 з 10 опитаних проходять медичний огляд щорічно.
Трохи більше 14% опитаних підтвердили, що дотримуються рекомендацій фахівців і двічі на рік проходять огляд, ще 40,6% - раз на рік. Нерегулярно обстежуються більше 13% респондентів, а практично третина українців – 31,9% опитаних – цього не роблять у принципі.
За словами голови представництва групи компаній Stada в Україні Станіслава Дяченка, українці не дуже люблять відвідувати лікарів, тому що потрапляють до них саме тоді, коли потребують тривалого та складного лікування, і шансів на одужання залишається зовсім небагато.
Дослідження показало також, що не поспішають українці до лікарів і за звичайною консультацією. Близько половини – 46,4% – респондентів заявили, що відвідують лікаря тільки в разі гострої необхідності.
У середньому один раз на рік за консультацією до лікарів звертаються 16,2% респондентів, 15% робить це два рази на рік, 12,2% – щоквартально. Близько 7% опитаних заявили, що не консультуються з лікарями взагалі.
Водночас більше половини опитаних погодилися із твердженням, що регулярне відвідування лікарів допомагає виявити серйозні захворювання на ранній стадії. Таких – 51,4%.
Менш підтримують таке висловлювання жителі столиці та південного регіону – 30,7 і 35,3% відповідно.
А от українці з високим і низьким рівнями доходів частіше погоджувалися з цим твердженням – 57,1 і 70,5% відповідно.
14,3% опитаних не вважають, що регулярне обстеження допоможе їм виявити серйозне захворювання на ранній стадії. 15,1% респондентів переконані, що словам лікарів зовсім довіряти не слід, оскільки вони «самі придумують діагнози». А практично кожен п'ятий українець раніше взагалі не замислювався про значення регулярного обстеження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Стас Показати IP 3 Листопада 2010 17:07
Щось тут не те. Я думаю, що лікарня розрахована провести обстеження для 100% жителів, так її планували. А насправді - пробуй звернись, то в черзі дві доби простоїш. А що було б, коли всі б проходили вчасно.
Губка Боб Показати IP 4 Листопада 2010 10:45
"і майже половина відвідує лікаря лише в разі гострої необхідності" - бо якшо підеш до них для профілактики, то знайдуть стільки, шо слон здохне від такої кількості різнобічних болячок. А як ше й почнуть лікувати, то можна відразу заповіт складати,бо живим тебе не відпустять! В нас воістину гуманна медицина!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus