USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Уряд відновив кількість бюджетних місць у вишах

30 Липня 2009 15:10
За ініціативи Міністерства освіти і науки та за підтримки Міністерства економіки і особисто міністрів Івана Вакарчук та Богдана Данилишина вчора уряд відновив обсяги державного замовлення на підготовку спеціалістів та магістрів на рівні минулого року, – повідомляють «Волинські Новини».
Як інформують у прес-службі Міністерства освіти і науки України, відповідні зміни внесено до розпорядження Кабінету міністрів України № 416 від 14 квітня 2009 року, яким передбачалося скорочення державного замовлення. Також скасовано скорочення держзамовлення на навчання в докторантурі.
Такий крок дасть можливість випускникам-бакалаврам продовжити навчання за державні кошти, що особливо важливо для підтримки молоді в умовах кризи, – пише УНІАН.
Як повідомлялося, скорочення держзамовлення і обсягів набору до навчальних закладів передбачено розпорядженням Кабміну №416 від 14 квітня 2009 р. «Про особливості формування державного замовлення на підготовку фахівців і науково-педагогічних кадрів у 2009 р.». Було передбачено скорочення державного замовлення на підготовку магістрів та спеціалістів на 10%, а докторантури – вдвічі.
Міністр освіти та науки України Іван Вакарчук тоді заявляв, що скорочення державного замовлення на підготовку фахівців у вищих навчальних закладах відбувається через кризу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus