USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

В коаліції тепер будуть і окремі нардепи

9 Березня 2010 12:39
Верховна Рада України ухвалила закон, яким внесла зміни до свого Регламенту, що передбачають дозволити формувати коаліцію фракціями й окремими депутатами.
За ухвалення цього документа проголосували 235 народних депутатів із 417 зареєстрованих у сесійній залі. Згідно із законом, коаліція депутатських фракцій – це сформоване за результатами виборів і на основі узгоджених політичних позицій та на засадах, встановлених Конституцією України і Регламентом Верховної Ради, об’єднання депутатських фракцій, народних депутатів, до якого входить більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради. Коаліція формується протягом одного місяця з дня відкриття першого засідання новообраної Верховної Ради або протягом одного місяця з дня припинення діяльності попередньої коаліції, передає Радіо Свобода. До коаліційної угоди додається список народних депутатів, що сформували коаліцію особистими підписами народних депутатів, і такий список є невід’ємною складовою коаліційної угоди. Також передбачено, що коаліція вважається сформованою з моменту офіційного оголошення про це головуючим на пленарному засіданні парламенту на підставі поданих до апарату Верховної Ради документів. Повідомлення про формування коаліції, коаліційна угода та персональний склад коаліції не пізніше як через 4 дні після офіційного оголошення на пленарному засіданні про її формування публікується у газеті «Голос України». 4 березня Верховна Рада ухвалила цей законопроект у першому читанні. Сьогодні спікер Володимир Литвин оголосив про початок розгляду питання в другому читанні, посилаючись на те, що депутати одержали необхідні документи. Голова регламентного комітету, регіонал Олександр Єфремов заявив, що комітет підготував порівняльну таблицю щодо законопроекту до другого читання й запропонував депутатам приступити до розгляду поправок. Сьогодні ж Конституційний Суд отримав подання 68 депутатів, які просять надати офіційне тлумачення порядку формування парламентської коаліції й статусу позафракційних депутатів. Згiдно з рiшенням КСУвід 2008 року, коалiцiю можуть сформувати лише фракцiї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
seal Показати IP 9 Березня 2010 13:12
Нарив у Інтернеті цікавий анекдот на цю тему: "Слово ОППОЗИЦИЯ справа налево читается, как ЯИЦИ ЗОППО, а слово КОАЛИЦИЯ, как ЯИЦИА ОК. Надо понимать, там все дело в яйцах - у кого ОК, а у кого ЗОППО".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus