USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

В Україні хочуть повністю заборонити рекламу цигарок

30 Листопада 2010 18:07
Верховна Рада 30 листопада підтримала в першому читанні законопроект, яким пропонується запровадити повну заборону реклами тютюнових виробів.
За відповідний документ проголосували 303 народних депутати, повідомляє «ТСН».
Згідно із законопроектом, будь-яка реклама тютюнових виробів, реклама знаків для товарів і послуг, під якими випускаються тютюнові вироби, забороняється.
Заборона не поширюється на рекламу в спеціалізованих виданнях тютюнової сфери й на спеціальних виставкових заходах, що проводяться виключно для виробників й оптових продавців тютюнових виробів.
За порушення заборони реклами, стимулювання продажів і спонсорство тютюнових виробів передбачається штраф від 30 до 50 тисяч гривень за кожен факт реклами на окремому рекламному носії або будь-який окремий захід, спрямований на стимулювання продажів тютюнових виробів.
За спонсорство будь-яких заходів із використанням знаків для товарів і послуг, інших об’єктів інтелектуального майна, під якими випускаються тютюнові вироби, передбачається штраф посадової особи в розмірі від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1,7-4,25 тисяч гривень).
Метою прийняття законопроекту, відповідно до пояснювальної записки, є зниження споживання тютюнових виробів, приведення у відповідність чинного законодавства з міжнародними нормами Рамкової конвенції з боротьби проти тютюну Всесвітньої організації охорони здоров'я.
Чинний закон «Про рекламу» повністю не забороняє рекламування тютюнових виробів, хоча й передбачає обмеження такої реклами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus