USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

В Україні лікарень удвічі більше, як в Європі. Треба щось міняти, - Акімова

6 Лютого 2011 10:21
Незважаючи на те, що Україна значно випереджає європейські країни за формальними показниками (кількість ліжко-місць, кількість лікарень), якість медицини в нашій країні значно відстає від європейських норм.

Про це повідомила перший заступник глави Адміністрації президента України Ірина Акімова, - пише Дзеркало тижня.

«За кількістю ліжко-місць Україна приблизно в півтора-два рази випереджає європейські країни: у країнах ЄС — 55 ліжко-місць на 10 тисяч населення, тоді як в Україні — 91. У країнах ЄС хворий проводить у стаціонарі дев’ять днів до лікування, а в Україні — 13. Кількість установ охорони здоров’я в нас теж удвічі більша порівняно з ЄС», - сказала Акімова.

Вона додала, що при цьому за показниками смертності – від серцево-судинних захворювань, дитячої та передчасної смертності Україна удвічі попереду Європи.


«Виникає запитання: чому? Одна з відповідей – гроші розпорошено по занадто великій кількості установ охорони здоров’я»,- зазначила Акімова.

«За статистикою, хірург у нас робить у середньому 10-15 операцій на місяць, тоді як у розвинених країнах цей показник у три-чотири рази вищий. Зрозуміло, що якіснішу допомогу надає той спеціаліст, який більше оперує. Виникає запитання: що краще – залишати величезну кількість практикуючих хірургів, які, по суті, не мають належного досвіду, чи концентрувати в конкретних місцях високоспеціалізовану медичну допомогу, де вона відповідатиме стандартам якості?», - сказала Акімова.


«Отже, грошей в країні менше, ніж у ЄС, лікувальних установ більше, результати гірші. Звідси висновок: треба щось змінювати. Мережу лікувальних закладів слід змінити з урахуванням потреб кожного регіону», - зазначила вона.

За її словами, реформа системи охорони здоров'я включає три напрямки. Перше – це зміна мережі закладів охорони здоров'я. Друге – зміна системи фінансування охорони здоров'я. І третє – вдосконалення системи контролю якості (введення стимулів і самого контролю якості послуг, що надаються).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 9 Лютого 2011 00:53
"Зрозуміло, що якіснішу допомогу надає той спеціаліст, який більше оперує." Мені цікаво, невже краще позбутись якогось органу чи його частини, ніж обійтись без ножа? Так, дійсно, міняти треба, але тільки після того коли звичайна людина зможе постійно харчуватись натуральними продуктими, не перепрацьовувати, відпочивати на курортах - мати необхідну суму для життя а не на існування, що зараз для більшості людей теж вже стає мрією. Від зменшення кількості закладів смертність тільки зросте, т.я. і зараз не всі можуть потрапити до лікарень на лікування, а тут місць ще менше стане. То до чого нас ведуть???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus