USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні половина м'яса не придатна до вживання

25 Жовтня 2010 14:27
У м’ясі, яке пропонують українському споживачеві, виявляють кишкову паличку, а також його зберігається воно у неналежних умовах.
Фахівці Держспоживстандарту України за ІІІ квартал 2010 року перевірили 80,03 тонни м'яса та м'ясних напівфабрикатів під час виробництва та оптової торгівлі на загальну суму 1 мільйон 263 тисячі 42 гривні, повідомляє Gazeta.ua.
Через невідповідність нормативній документації було забраковано 36,09 тонни, або 45%, продукції на суму 387 тисяч 300 гривень.
Загалом було проведено 35 первинних перевірок. Під час 31 з них було виявлено порушення вимог нормативної документації.
Основними причинами виявлених порушень Держспоживстандарт називає незадовільний санітарний стан виробництва, порушення технологічної дисципліни під час виробництва продукції, недоліки підготовки виробництва, незадовільну організацію приймального та періодичного контролю готової продукції тощо.
Під час перевірки двох партій охолоджених напівфабрикатів на одному із підприємств було виявлено невідповідність партії курячих ніжок вимогам технічних умов. Зокрема, терміни зберігання продукції, що вказані в декларації виробника, не відповідали термінам на транспортному маркуванні.
На підприємстві була порушена періодичність контролю продукції за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками, а також відсутній перелік засобів вимірювальної техніки, що експлуатуються та підлягають перевірці.
На одному із підприємств було перевірено дві партії м'ясних напівфабрикатів. Партія заморожених пельменів не відповідала вимогам нормативної документації за мікробіологічними показниками – були виявлені бактерії групи кишкової палички – та фізико-хімічними показниками – масова частка фаршу до маси пельменя повинна бути не менше, ніж 50%, фактично – 41%.
Партія перевірених заморожених шніцелів не відповідала вимогам нормативної документації за мікробіологічними показниками – виявлені бактерії групи кишкової палички, та фізико-хімічними показниками: маса однієї штуки повинна бути 125±5 г, фактично – 89,0-100,0 грама.
Крім того, на підприємстві не в повному обсязі проводилися випробування продукції за показниками якості та безпеки, відсутній контроль якості готової продукції.
Загалом за результатами державного нагляду у ІІІ кварталі 2010 року 14 підприємств отримали 17 приписів про заборону реалізації 17 партій продукції, 22 підприємствам було видано 29 приписів про заборону реалізації 29 видів продукції, 21 підприємству винесено 32 постанови про накладення штрафів за реалізацію продукції, що не відповідала вимогам нормативної документації, на загальну суму 27 тисяс 46 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дмитро Показати IP 25 Жовтня 2010 15:06
Травлять нас!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus