USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні є можливості перейти на електронну систему голосування - Азаров

4 Листопада 2010 07:32
Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає за доцільне удосконалити виборче законодавство.

Про це він заявив 3 листопада під час зустрічі з представниками Європейського парламенту, - пише ІМК .

За його словами, насамперед в Україні необхідно спростити технологічно складну процедуру виборів. «Уявіть собі масштаби: 36 тисяч виборчих дільниць, 500 тисяч членів виборчих комісій різного рівня, більше 1 мільйона спостерігачів. Все це нові люди. Вони збираються за місяць до виборів, і далеко не всі вони володіють виборчим законодавством. Зараз вони займаються надзвичайно тяжкою роботою: величезний обсяг паперової документації, і все це необхідно опрацювати у стислі строки, не забуваючи про можливий перерахунок голосів. Тобто, якщо вони навіть механічно помилилися і буде перерахунок, то це потягне за собою вже кримінальну відповідальність».

Глава уряду відзначив, що вибори в Україні завершилися, і зараз є два роки, коли можна працювати, проводити реформи в різних сферах життєдіяльності держави. При цьому Микола Азаров висловив переконання, що за ці два роки реально удосконалити виборче законодавство і професійно підготувати майбутніх членів виборчих комісій.

Він також вважає, що кількість членів виборчих комісій необхідно суттєво скоротити.

Крім того, на думку Прем'єр-міністра, в Україні є всі можливості за два роки перейти на електронну систему голосування.

Глава Уряду також нагадав, що Президент України Віктор Янукович відповідним розпорядженням створив спеціальну робочу групу з питань удосконалення виборчого законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus