USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ветерани віддали медалі Януковичу

29 Червня 2010 09:27
Ветерани Другої світової війни на Івано-Франківщині повернули Віктору Януковичу російські медалі, якими їх нагородили з нагоди 65-річчя перемоги у «Великій Вітчизняній».

Про це повідомляє ТСН .

Учасники акції запакували медалі у бандероль та відправили їх президенту.

«Ми, діти війни, вирішили відіслати медалі президентові, з проханням про українську медаль для вшанування жертв війни, бо перемога над німцями коштувала нам більше, як совєцька окупація, коли вивозили цілими селами наших батьків на Сибір», - зазначила громадська активістка Емілія Бережницька.

Вона згадує, як на її очах у рідному селі Голинь охоронці з вівчарками заганяли сусідів цілими родинами з малими дітьми в ешелони товарних вагонів, котрими вивозили на Сибір. По дорозі поводилися з ними, немов із худобою. А родина тим часом проживала по різних хатах села, щоб ніхто не зміг знайти.

Учасники акції запакували медалі у бандероль та відправили Віктору Януковичу з гаслами: «Ні президентській російсько-зірковій окупації»!, «Геть символам більшовицького окупанта України!», «Скажіть ні НКВДівській зірці на грудях України!», «Російська зірка та гестапо тепер у кожну хату!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
маруся Показати IP 29 Червня 2010 09:40
просто дивуюся, політиці...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus