USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Вік молодої людини хочуть зменшити з 35 до 24 років

17 Листопада 2010 15:02
У новому році планується оприлюднити стратегію розвитку молодіжної політики, в якій обговорюється зменшення віку молодої людини з 35 до 24 років.
Про це сказала заступник міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Світлана Толстоухова, пише ІМК.
«У Європі молоддю вважаються люди до 24-х років. У нас було 28 років, а потім збільшили у зв’язку з категорією, коли стали видавати пільги молодим сім’ям, і 28 років було замало, тому що, за статистикою, більшість дітей народжується не до 28 років, а до 35. Тому і статус молодих людей був продовжений до 35 років спочатку для отримання кредитів, а потім це автоматично перейшло у вікову категорію молодих людей до 35 років», - сказала Толстоухова.
За її словами, подібний віковий ценз не відповідає жодному європейському стандарту. «Якщо розраховувати, що держава має створювати умови для соціалізації і розвитку молодих людей, то цей термін – до 35 років, коли вже освіта отримана, робота є, коли народилося двоє дітей, бути не може», – наголосила вона.
Толстоухова повідомила, що на сьогодні вже створена робоча група, яка розробляє нову стратегію розвитку молодіжної політики в державі. «Ми хочемо презентувати цю стратегію на початку наступного року. Ми обговорюємо питання можливого зменшення вікового статусу молодих людей, але сьогодні йде дискусія, в тому числі й серед молоді, щодо того, зменшити до 29 чи 24 років, щоб прийти до європейських стандартів», – розповіла вона.
За словами заступника міністра, всі запрошені експерти були одностайні в тому, що потрібно зменшити віковий статус, але слід розділяти поняття «молода людина» і «молода сім’я», оскільки ці категорії можуть бути різними за віковим цензом. «Ми знівелювали статус молодої людини, бо поширили вік до 35 років», – наголосила вона.
«Щодо молодіжного кредитування, то скористатись ним можна буде до 30 років, таку оцінку дали експерти. А з точки зору молодих людей, називається дві цифри: 24 чи 29 років. Ті, хто наразі користується пільгами, їх не втратять, до того ж, буде передбачено певний перехідний період. Тобто це буде зроблено в абсолютно нормальний, цивілізований спосіб», – підсумувала Толстоухова.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучано Показати IP 17 Листопада 2010 18:26
Абсолютна брехня/ В1к молод1 за кордоном у переважн1й быльшост1 - 35 рок1в а в Польщ1 - 39/ !м видають на ц1й п1дставы п1льгов1 кредити/ Молодт буде дурною якщо це просто так пропустить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus