USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада таки примусить жінок працювати довше

30 Квітня 2010 14:31
Перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова стверджує, що жінки живуть довше, пенсію отримують довше, тому і працювати мали б довше.

Рішення проблеми збалансування Пенсійного фонду є однією з першочергових задач і потребує вжиття непопулярних заходів.
Про це заявила перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова, передає ТСН.

"Для збалансування Пенсійного фонду, в будь-якому випадку, ми будемо йти по шляху непопулярних заходів, але йти обережно і поступово", - сказала вона.

За словами чиновника, одним із заходів є поступове підвищення пенсійного віку жінок до рівня чоловіків.

Як уточнила Акімова, це питання буде стосуватися жінок, які за своїм віковим критерієм (до 35-38 років) будуть претендувати на участь у другому, накопичувальному рівні пенсійної системи.

При цьому перший заступник глави Адміністрації уточнила, що таке підвищення пенсійного віку не вводитиметься в 2010 році і пороговий вік 35-38 років є експертною оцінкою, яка ще вимагає уточнення.

Коментуючи цю пропозицію, Акімова пояснила, що середня тривалість життя жінки в Україні довше і навантаження для Пенсійного фонду вони створюють більше, що має враховуватися у питанні його збалансування.

"І чому б не дати можливість нашим жінкам працювати довше? Це призведе до збільшення абсолютного рівня пенсій, тому що буде враховуватися більший трудовий стаж", - додала вона.

Акімова вважає, що підвищення загального пенсійного віку в середньостроковій перспективі є для України неминучим.

"Українське суспільство старіє, кількість пенсіонерів на одного працюючого, на жаль, збільшується. З самого початку це буде стосуватися тієї категорії людей, які будуть претендувати на участь у другому рівні пенсійної системи", - зазначила вона.

Говорячи про терміни введення другого, накопичувального рівня пенсійної системи Акімова сказала, що його слід чекати ближче до кінця п'ятирічного терміну повноважень діючого президента, але, по можливості, і наближати.

Вона також зазначила, що паралельно необхідно обмежити максимальний розмір пенсій і регулювати систему пенсійних пільг, поступово перекладаючи багато подібних пільг на професійні фонди.

Нагадаємо, раніше уряд обіцяв не піднімати поріг пенсійного віку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 30 Квітня 2010 14:37
А, можливо, взагалі слід відмінити пенсію??? Не можеш працювати, вмирай. Навіщо пенсійний фонд? Нехай олігархи збагачуються далі... Ох, люди-люди, не має на Вас Піночета, Сталіна і Гітлера разом узятих. За одну ніч би порядок в країні навів... Скоти, чиновники. Насамперед слід зрівняти умови для пенсії для усіх людей, а не відокремлювати держслужбу, депутатів, міліцію та ін. братію.
Розочка Показати IP 30 Квітня 2010 21:11
цікаво, а сама Акімова доживе до пенсії?... То хай і податків не вираховують,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus