USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Вєрховний совєт» Криму визнав російську мову регіональною

27 Травня 2010 10:33
Кримський парламент, який від 26 травня вже офіційно називається «Вєрховним совєтом», прийняв постанову про використання російської мови, як регіональної.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За ухвалення даного документа проголосувало 75 депутатів із 94, які взяли участь у голосуванні,.

Як вказується в документі, в останні роки в Україні «різко активізувалася кампанія з витіснення російської мови».

На думку кримських депутатів, це свідчить про необхідність прийняття певних заходів щодо захисту прав і забезпечення інтересів російськомовної частини населення, без утиску прав україномовної частини, а також інших національних меншин Криму.

Крім того, парламент автономії звернувся до Верховної Ради з пропозицією імплементації європейської хартії регіональних мов або мов меншин в повному обсязі.

Також кримський парламент ухвалив здійснювати заходи, передбачені європейською хартією регіональних мов з використання російської мови, як регіональної в роботі Верховної Ради Криму.

Водночас, кримський парламент запропонував Верховній Раді прийняти проект закону про гарантування вільного розвитку використання захисту російської мови та інших мов національних меншин.

Кримські депутати звернулися до депутатів від Партії регіонів Олексія Боярчука, Бориса Дейчі, Вадима Колесніченка та Олександра Чорноморова з проханням внести в установленому порядку даний законопроект у Верховну Раду і підтримати його під час розгляду.

«Переговори членами коаліції, наскільки я поінформований, активно ведуться. Тому що є хороші шанси на те, що закон буде затверджений на червневому пленарному засіданні Верховної Ради», - заявив кримський спікер Володимир Константинов.

Як відомо, в середу кримський парламент прийняв рішення перейменуватися з «Верховної Ради» в «Верховный Совет».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кримчанин Показати IP 28 Травня 2010 09:25
І що ж буде робити діючий Президент? Так і не помічати, що його в Криму просто обплювали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus