USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Виробництво біопалива завдає шкоди екології

16 Травня 2009 14:48
Для виробництва біопалива щорічно вирубують великі масиви тропічних лісів в Індонезії та Малайзії. А тропічний ліс інтенсивно поглинає вуглекислий газ і виділяє кисень. Про це заявили члени делегації Всесвітнього фонду дикої природи, виступаючи з критикою використання біопалива, яке отримують із плодів олійних пальм, – повідомляють 16 травня «Волинські Новини».
Як інформує Корреспондент, біопаливо вважається екологічно безпечним, а його використання, за експертними оцінками, приводить до зниження викидів вуглекислого газу. Водночас, вчені з Університету Міннесоти вважають, що якби не вирубували тропічні ліси під плантації для виробництва біопалива, а використовували звичайне викопне паливо, в атмосферу протягом року потрапляло б у 17 разів менше вуглекислого газу. Нагадаємо, в березні цього року учасники конференції по зміні клімату в Копенгагені застерегли, що до кінця XXI століття з поверхні Землі може зникнути до 85% тропічних дощових лісів Амазонки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus