USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вищі українські чиновники лікуються за кордоном

4 Березня 2011 09:58
Українські чиновники та їхні близькі майже поголовно лікуються в розкішних клініках за кордоном, на батьківщині ж відомчі лікарні їх лише підстраховують.
Вартість закордонних вояжів і самі чиновники, і лікарі тримають у секреті, але одна лише повна діагностика в провідних європейських клініках коштує 5-10 тисяч євро, доба реабілітації – ще близько 1,5 тисячі євро плюс харчування і численні процедури, пише ТСН із посиланням на «Кореспондент».
При цьому з бюджету на лікування всіх пересічних українців, яким потрібна екстрена допомога за кордоном, виділено лише 14 мільйонів гривень.
В Україні ж влада якщо і вкладає гроші у вітчизняну медицину, то насамперед у спеціалізовані клініки, які їх же самих і лікують.
Генеральний менеджер російської компанії Medassist, яка займається організацією лікування громадян СНД за кордоном, Людмила Кумачева розкрила концепцію елітної клініки Grundig Klinik, де, наприклад, лікувався екс-міністр Богдан Данилишин.
«Grundig Klinik – це не просто лікування, а фешенебельний відпочинок для дуже багатих людей. Це медичний аналог Куршевеля, де поправляти здоров'я приємно і модно», - зазначила вона.
До послуг vip-пацієнтів – найсучасніше обладнання, великий штат лікарів, виключно одномісні номери з дизайнерськими меблями, ресторан з дорогою кухнею.
Ціни за послуги vip-категорії відповідні. Ніч у звичайній палаті – 470 євро, двотижневий курс реабілітації – 12 тисяч євро, діагностика вищої категорії – 10 тисяч євро плюс численні додаткові опції.
У 2011 році тільки на стаціонарне обслуговування нардепів та керівного складу органів влади держскарбниця виділить 190 мільйонів гривень. Плюс 103 мільйони – на амбулаторне лікування.
Удвічі, до 122 мільйонів гривень, у бюджеті нинішнього року збільшено фінансування оздоровниць Держуправсправами.
У підсумку на оздоровлення одного члена уряду буде витрачена сума, порівняна з витратами на лікування 4026 звичайних українців.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українець Показати IP 4 Березня 2011 12:52
Стаття хоч має посилання,але скопійована майже слово в слово.
Ваня Показати IP 4 Березня 2011 13:45
Ми дохнем з голоду- вже, таке читати серце розривається з болю і безсилля, як треба ненавидіти свій народ, щоб так жити за наш рахунок, нам піднімають квартплату і ціни на продукти, нашої зарплати не вистачає за хату заплатити, а їсти за що? Лякування, яке лікування, аспірину нема за що купити. Захврів -здихай.Гочсподи тільки ти їх можеш покарати, бо ми дурні українці тільки дивимось,що вони роблять з нами.Але ж там ви покидьки всі перед Богом будете відповідати, ніякі доляри вам не допоможуть.Вас народ уже прокляв до сьомого покоління.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus