USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Які речі та документи здавати демобілізованим. ІНФОГРАФІКА

5 Квітня 2016 22:39
Повний перелік документів, які звільнений в запас військовослужбовець повинен отримати, а також список речей, які може залишити собі, опублікували у вигляді інфографіки.

Про це повідомляє Міністерство оборони України на своїй сторінці в Фейсбуці.

При звільненні в запас здається тільки інвентар, який може служити понад два роки: спальний мішок, бронежилет, захисний шолом, казанок, фляга, гумові чоботи, окуляри та розвантажувальна система.

Демобілізовані військовослужбовці не здають на склад військової частини кашкет польовий, шапку зимову, шапку-феску, літній польовий костюм, утеплену куртку і утеплені польові штани, натільну білизну і теплу білизну, черевики з високими берцями і речовий мішок.



Разом з тим, при звільненні в запас військовослужбовці повинні отримати комплект документів. У військовослужбовця повинен бути військовий квиток із відміткою у розділі про участь в боях і походах - участь в АТО. Ця інформація буде потрібною, наприклад, при оформленні пенсій, оскільки стаж в зоні АТО йде місяць за три.

У разі поранення в зоні АТО військовий повинен забрати з собою документи з медичних пунктів. Надалі він буде їх використовувати при можливих оформленнях інвалідності або проходженні медично-санітарної комісії.

При демобілізації також видається службова характеристика для подальшого працевлаштування.

Якщо до мобілізації військовослужбовець не мав постійного місця роботи - у фінансовій частині можна отримати довідку про заробітну плату, яка знадобиться в центрі зайнятості та на підставі якої будуть начисляти допомогу,

Фінансові розрахунки з військовими проводяться в день звільнення в запас.

Крім того, військовослужбовці протягом 5 днів повинні стати на облік у військовому комісаріаті.



Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, триває процес демобілізацій військовослужбовців, яких призвали за мобілізацією у лютому-березні минулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus