USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Янукович та Мєдвєдєв підпишуть п'ять угод

12 Травня 2010 17:33
Під час приїзду в Київ президента РФ угоди про співпрацю України і Росії в енергетичній сфері не підписуватимуться.

Президенти України та Росії Віктор Янукович та Дмитро Мєдвєдєв у Києві 17 травня підпишуть п'ять міждержавних угод.

Про це 12 травня розповів перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв, звітуючи у Верховній раді про хід переговорів з Росією.

За його словами, до підписання готується проект угоди про демаркацію сухопутної частини кордону між країнами.

Також президенти двох країн поставлять підписи під угодою про співпрацю в реалізації проекту навігаційної супутникової системи Глонасс. Клюєв розповів, що підписання цієї угоди дасть змогу Україні вийти на світовий рівень супутникової навігації та зв'язку.

Глави держав підпишуть дві угоди про співпрацю між міністерствами освіти та міністерствами культури Росії та України.

Крім того, сторони домовляться про міжбанківську співпрацю між українським "Укрексімбанком" і російським банком ВТБ.
Водночас Клюєв повідомив, що угоди про співпрацю України і Росії в енергетичній сфері 17 травня не підписуватимуться. За словами віце-прем’єра, наразі ці угоди проходять доопрацювання, передає ТСН.
Нагадаємо, опозиція раніше вимагала заслухати урядовий звіт про хід переговорів між Україною та Росією стосовно підготовки міждержавних угод, підписання яких заплановане під час візиту до України президента Росії Дмитра Мєдвєдєва, та обговорити проекти цих угод.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляла, що в Києві готується підписання українсько-російських угод про створення спільних підприємств у галузі атомної та гідроенергетики, транспортній сфері, у галузі авіабудування та газовій і нафтовій сфері. За її словами, український уряд має намір "здати" Росії всі об’єкти паливно-енергетичного комплексу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus