USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

З нового року водії їздитимуть за новими правилами

17 Грудня 2010 09:58
З 2011 року діятимуть нові правила дорожнього руху: відтепер буде скасоване легальне перевищення швидкості на 20 кілометрів, запроваджено обов'язкове пересування із ближнім світлом вдень і передбачене покарання за «гумове взуття» не по сезону.
У нових правилах чітко розпишуть ситуацію, при якій водій має право вмикати аварійку – і зросте відповідальність за її зловмисне використання, пише «ТСН».
Одна з новацій – та, що у зимовий період цілодобово авто зобов'язані будуть їздити з увімкненими фарами ближнього світла. А на заміських трасах фари треба буде вмикати завжди, навіть удень улітку.
Водіїв каратимуть за відсутність спеціального крісла для дітей до 12 років.
Також водій при спілкуванні з ДАІ муситиме залишатись у машині, причому руки тримати на кермі, щоб інспектор їх бачив.
У ДАІ з полегшенням зітхнули, що попередня влада не встигла запровадити свої плани збільшити дозволені швидкості на дорогах. У нових правилах якраз будуть дотримуватись наявних знаків. Якщо в місті дозволено їхати 60 кілометрів, то плюс 20 кілометрів водіям уже не дозволятимуть. Максимум 5 кілометрів. У більшості країн Європи, мовляв, у містах узагалі максимальна дозволена швидкість – 50.
Дозволену швидкість збільшать хіба що – до 110-ти кілометрів на заміських трасах, і то якщо між зустрічними смугами є відбійники або клумба. Водночас штрафи за перевищення можуть залежати від швидкості – що більше женеш машину – то більший штраф. Самі розміри штрафів будуть чітко визначеними – ніяких вилок, аби в інспектора не виникала зайва спокуса брати хабар.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
wiking Показати IP 17 Грудня 2010 10:14
Круті із "ксивами" і так не платитимуть, а прості смертні будуть боятися виїжджати на дороги. Кількість конфліктів із ДАЙ-цями (від слова ДАЙ, а не ДАІ) збільшиться. Дивно, що в законі нічого про хабарництво не йдеться, а тільки прикручують нам гайки
Сергій Показати IP 17 Грудня 2010 12:32
У більшості країн Європи, мовляв, у містах узагалі максимальна дозволена швидкість – 50. Зрівняли щось з чимось. Там проїдеш 200-400 кілометрів між містами і ні разу не попадеш під дію 50 км/год, бо всюди зроблено розв"язки та об"їздні. А в нас тільки розігнався, а тут село на три хати і вісім курок, 60 км/год і гаєць в кущах заробляє. Так що прошу, не кивайте на Європу, нам до неї далеко.
Добрий Гагатек Показати IP 17 Грудня 2010 13:37
Яку роботу зроблено!!!! Кілька премій роздадуть!!! А все просто скальковано із загально-європейських ПДР. А про увімкнене світло вдень (і неувімкнене, навіть, увечері) я нещодавно полемізував! Таки, моя правда! І водій повинен бути за кермом, а не бігти до ДАЙ-ця з протягнутою рукою і схиленою головою: "виноват, послєдній раз, чєсно!". Сидіть, водії, за кермом і не гарячкуйте, хай прийде і пояснить причину зупинки! Але все в нас буде ...через спину! Годі радіти!
Soer Показати IP 17 Грудня 2010 14:55
Будь-ласка хто мае крісло для мого сина 11 років зріст приблизно 1.65.ПРОДАЙТЕ!!! Дибіли!!!( це ті хто закон приймав)Хай краще за ксенони невідрегульовані які набридли вечорами штрафують,тепер їх ще в день терпіти!
я з луцька Показати IP 17 Грудня 2010 15:12
а в мене не має можливості купити крісло, яке коштує до тисячі гривень,тим більше,що син не буде в ньому сидіти - це точно. то що мені робити?
олександр Показати IP 17 Грудня 2010 15:14
влада дибільна і такіж закони
Лучанин Показати IP 17 Грудня 2010 16:02
Ну да з кріслом дуже гарно придумали. Якщо я посажу дитину на крісло, то вона буде головою об кришу битись - це і є безпека? Щоб їхати точно 60 км, то потрібно не на дорогу дивитись, а тільки на спідометр. 100% той дибіл, який це видумав жодного разу за кермом не сидів! ... та й взагалі з хати ніколи не виходив, інакше діагноз тільки один ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus