USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

За дітей платитимуть більше

4 Грудня 2009 10:06

Віктор Ющенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо виплати допомоги при народженні дитини.
Допомога при народженні дитини нараховується в розмірах прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, встановлених на день народження дитини.
Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 22 розмірам прожиткового мінімуму – на першу дитину; кратній 45 розмірам прожиткового мінімуму – на другу дитину; кратній 90 розмірам прожиткового мінімуму – на третю і кожну наступну дитину.
Виплата допомоги здійснюється одноразово у дев’ятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується протягом наступних 12 місяців, на другу дитину – 24 місяців, на третю і кожну наступну дитину – 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України. Закон набирає чинності з 1 січня 2011 року.
Згідно з законом, виплата допомоги при народженні дитини припиняється в разі: позбавлення отримувача допомоги батьківських прав; відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав; тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання; припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень щодо конкретної дитини; нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини; у разі виникнення інших обставин.
Як відомо, у березні 2008 року уряд підвищив виплату при народженні першої дитини до 12,24 тисяч гривень, другої – до 25 тисяч гривень, третьої й наступних – до 50 тисяч гривень.
Відповідно до закону про підвищення соціальних стандартів, прийнятого Радою 20 жовтня, з 1 листопада для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум становить 632 гривні, – повідомляє офіційний сайт президента.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Юка Показати IP 4 Грудня 2009 14:06
я би не сказала, що до того була маленька виплата. краще б він збільшив щомісячну допомогу по догляду за дитиною (бо ті 140 грн. соромно навіть отримувати). а ще допомогу матерям-одиначкам. та про це чомусь він не думає!!!
falter Показати IP 4 Грудня 2009 19:41
добре хоч зашось пыдвищують,але потрыбно звысно всі виплати збільшити
Гуцул Показати IP 5 Грудня 2009 22:42
Имею возможность сравнить с российскими "выплатами". Сравнение не в пользу России.
Таня Показати IP 9 Грудня 2009 13:32
До Гуцула: Зато в Росії мати має право на так званий одноразовий кредит на дитину, що становить майже 5 тис дол. Але може використати ці гроші на купівлю житла, оплату навчання і подібне.
Таня Показати IP 9 Грудня 2009 13:37
Згідно розрахунків, виходить що за першу дитину з 1 листопада мали б платити 13 904 замість 12 240. Щось не чула щоб хтось отримував. А через суд добиватися, то більше втратиш. Ще й так справи матерів по догляду до 3 років паками лежать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus