USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Зараз заблоковано вивід за кордон 311 мільйонів гривень, – глава СБУ Валентин Наливайченко

17 Жовтня 2008 14:29
Ситуація навколо Промінвестбанку спровокована і здійснена злочинним угрупуванням з ціллю легалізації за кордоном близько 400 мільйонів гривень. Про це 17 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує ІНТЕРФАКС-Україна, ситуація навколо Промінвестбанку спровокована і здійснена злочинним угрупуванням з ціллю легалізації за кордоном близько 400 мільйонів гривень, заявляє т.в.о. голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко.
«Ситуація навколо Промінвестбанку спровокована, організована і здійснена групою осіб, по суті – злочинною групою – з ціллю прикриття виводу за кордон, відмивання і спроби легалізації «брудних» грошей обсягом 400 мільйонів гривень»,  - сказав він під час прес-конференції в Києві.
За словами пана Наливайченка, в результаті перевірки, СБУ вийшла на злочинну групу, порушила дві кримінальні справи по факту легалізації засобів, отриманих злочинним шляхом.
«В рамках цих справ розкритий злочинний механізм розкрадання коштів, які Промінвестбанк повинен був направити на виплату пенсій і зарплат в Донецькій області – на шахтах Макіївки, металургам Маріуполя і пенсіонерам з кінця вересня до 10 жовтня. Ця група людей за поточний рік вивела за кордон близько 400 мільйонів гривень, зокрема через банк «Упіком» (місто Донецьк).», - сказав Наливайченко.
Для прикриття своєї протиправної діяльності, за словами т.в.о. голови СБУ, зловмисники організували рейдерську атаку шляхом поширення вкладникам ПІБу неправдивих SMS-повідомлень, пошкоджень банкоматів в Донецьку і Запоріжжі, поширення в донецьких маршрутних таксі неправдивих роликів, а також шляхом розміщення оголошень в газетах.
При цьому, як наголосив керівник СБУ, для оплати цих акцій зловмисники використовували переведенні в готівку «брудні» кошти з цього банку.
«Станом на сьогодні СБУ заблокувало вивід за кордон 311 мільйонів гривень», – зазначив Наливайченко. Він запевнив, що СБУ вживає всіх заходів для попередження використання подібних схем для дестабілізації роботи банківських установ. Він порадив банкам у випадку будь-яких протиправних проявів терміново звертатись до правоохоронців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 17 Жовтня 2008 19:19
Юля має гроші в Туречині,Австрії,Англії,Кіпрі,Каліфорнії і по всому світі -Це гроші які люди платили за газ (із справи Лазоренко)всього 12 міліардів привласнених грошей.Куди дивиться СБУ-ці гроші ідуть на підкуп судів і депутатів!
Анонім Показати IP 17 Жовтня 2008 20:11
Половиной банков руководят депутаты в связке с преступниками.
Анонім Показати IP 17 Жовтня 2008 20:40
Не пора-ли эту донецкую братву - за решётку. Ведь эта мразь не успокоится, пока не уничтожит Украину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus