USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Затвердили новий порядок виплати лікарняних

23 Лютого 2011 14:57
Згідно із новим законом, працедавець оплачує працівникові перші п'ять днів періоду тимчасової втрати працездатності.
Кабінет Міністрів затвердив положення про новий порядок виплати лікарняних. Про це 23 лютого повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, – пише ТСН.

Він нагадав, що відповідно до прийнятого Верховною Радою закону про єдиний соціальний внесок, порядок компенсації лікарняних з фонду соцстрахування змінився.

«Зараз головні бухгалтери сідають зі співробітниками фонду соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності і показують об'єми лікарняних після того, як ці звіти приймаються, впродовж десяти днів фонд повинен компенсувати це. На жаль, затягнулося затвердження цього положення після ухвалення відповідного закону і затягнулася виплата лікарняних через це», – зазначив Тігіпко.

За його словами, зараз положення затверджене, усі заявки, які надійшли на сьогодні до фонду, сплачені.
«На жаль, ще не усі заявки змогли подати організації. Зараз ми за цим стежимо, і я думаю, що найближчим часом це питання ми вирішимо», – сказав він.

Тігіпко також зазначив, що уряд не зможе найближчим часом вирішити питання заборгованості по фонду. заборгованість, за його інформацією, на сьогодні становить близько 400 мільйонів гривень.
«Але ми шукаємо різні варіанти і ми спробуємо знайти ці варіанти», – додав він.

Згідно із законом про єдиний соціальний внесок, працедавець оплачує працівникові перші п'ять днів періоду тимчасової втрати працездатності, або лікарняного. З шостого дня допомогу по тимчасовій непрацездатності виплачує Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.
Крім того, розширено перелік людей, які мають отримувати 100 відсотків доходу, перебуваючи на лікарняному. Тепер це батьки, які доглядають дітей віком до 14 років, чорнобильці усіх категорій, ветерани війни, жерви нацистських переслідувань і донори.

60% від середньої зарплатні за лікарняний отримують працівники зі стажем до 5 років, 80% – зі стажем від 5 до 8 років. І на повний заробіток можуть розраховувати ті, у кого страховий стаж понад 8 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus