USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Айдарівці» затримали російських спецпризначенців на сході. ВІДЕО. ПОДРОБИЦІ

17 Травня 2015 21:00
У мережі з’явилося відео опиту російського військового, якого затримано у місті Щастя на Луганщині після поранення у бойовому зіткненні з силами АТО.

Захоплені бійцями батальйону ”Айдар” росіяни - Олександр Александров і Євген Єрофеєв. Про це на своїй сторінці у Facebook написав луганський лікар Григорій Максимець.

Він розповів, як ці двоє військових потрапили в полон.

"Вчора, 16.05.15, спецназ РФ атакував з окупованого Луганська українське місто Щастя. За словами двох поранених полонених росіян з Самари (в/ч спецназу з Тольяті, розквартированих в Луганську), доставлених в медслужбу батальйону "Айдар" і 59-го госпіталю - їх ввело в оману командування, яке повідомило, що "Айдар" виведений з Щастя, покинув ТЕС і вони хотіли подивитися - чи це так", - розповів він.

Зі слів Максимця, одного з диверсантів звати Олександр Александров, йому наклали на перебиту стегнову кістку апарат зовнішньої фіксації.

Відео допиту російського військового розмістив на каналі Youtube Леонід Маслов.



Захоплений у полон українськими військовими росіянин розповів про себе і своїх товаришів по службі.

"Александров Олександр Анатолійович, сержант, підрозділ – третя бригада спецназу, місто Тольятті", - назвався затриманий.

З його слів, у зоні АТО його бригада перебуває з 6 березня 2015 року.

Також затриманий називає прізвища свого командира, інших бійців та їхні звання – "командир групи Єрофеєв, заступник командира групи – прапорщик Айзимов, єфрейтор, кулеметник Коновалов, снайпер молодший сержант Немов, санітар сержант Григор'єв, сапер єфрейтор Спірідонов, командир другого відділення старший сержант Дівалов, снайпер…".

"Склад групи – 14 осіб. Працювали у районі міста Щастя", - каже Александров.

"Засоби фізичного впливу щодо мене не застосовували", - заявив він.

"Я військовослужбовець Російської Федерації. На службі з 12 грудня 2012 року. Є контрактником", - зазначив затриманий.

Вчера, 16.05.15., Спецназ РФ атаковал из оккупированного Луганска украинский г.Счастье. Со слов двух раненых пленных рос...

Posted by Григорий Максимец on 17 Май 2015 г.


Тим часом бойовики «ЛНР» уже заявили, що командир групи спецназу 3-ї бригади ЗС РФ (місце постійної дислокації - Тольятті) капітан Євгеній Єрофєєв та заступник командира групи сержант Олександр Александров – військовослужбовці так званої «Народної міліції ЛНР». Про це повідомив так званий начальник штабу Народної міліції терористичної «Луганської народної республіки» Сергій Козлов, - повідомляє «Преса України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus