USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чия родина поховала бійця «Світязя». Подробиці

26 Лютого 2015 22:50
Бійця «Світязя» Мирослава Столярчука, похованого під чужим іменем на Вінниччині, перепоховають ще не скоро. Так, перепоховання виявилося справою дуже непростою: потрібна ціла купа паперів та різноманітних рішень судів.

Про це йдеться в сюжеті ICTV.

Нагадаємо, працівник спецпідрозділу «Світязь» Мирослав Столярчук загинув у зоні проведення АТО. Його поховала на території Вінницької області родина іншого учасника АТО.

На фронт Мирослав пішов добровольцем. Йому було 38. У нього залишилася дружина та двоє дочок, 3 і 15 років.

Тривалий час рідних не полишала надія, що Мирослав вижив, потрапив у полон. Його прізвище волонтери внесли в списки полонених, по крупинці збирали інформацію, де міг знаходитися боєць.

Наприкінці листопада люди впізнали Мирослава на фотографіях загиблих. Упізнали срібний тризуб, який Мирослав виплавив перед від’їздом в АТО.

Фотогафії розвіяли будь-які сумніви – Мирослав таки загинув. Проте рідні про всяк випадок здали ще й аналізи ДНК. Висновок експертизи: ДНК співпадає на 99,9%.

Але привезти тіло Мирослава на Волинь рідні зможуть не скоро.

Могила його зараз – у місті Калинівка на Вінниччині. Замість Мирослава на фото – 33-річний сержант В’ячеслав Катрич, боєць добровольчого батальйону «Миротворець». Він також не вийшов з-під Іловайська. Зовні чоловіки були дуже схожі, то ж навіть його рідний брат припустився помилки і забрав додому зовсім іншого бійця.

Тіло В’ячеслава Катрича уже також знайдене, він був похований як невідомий солдат у Запоріжжі. Невдовзі загиблого мають передати рідним, у нього залишилась дружина і 10-річний син.

А ось Мирослава Cтолярчука перепоховають ще не скоро. Його сім’ї доведеться пройти кілька судів, і лише тоді вони зможуть провести чоловіка в останню путь. Нині Столярчуки готують позов до суду, аби нарешті отримати свідоцтво про смерть Мирослава, а потім тіло з усіма почестями віддати землі.

Донька Мирослава Столярчука Христина звернулася до всіх, хто може допомогти повернути тіло тата додому.

«Я б хотіла звернутися до всіх тих, хто там сидить в кріслах і зараз дивиться, щоб вони повернули мого тата, постаралися хоча б, хоча б якісь зусилля приклали для цього», - закликає чиновників дівчинка.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus