USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Демобілізованих волинян закликають здавати зброю

26 Березня 2015 11:15
Квітень – місячник добровільної здачі зброї, – йдеться на сайті «СловоВолині».

У зв’язку з проведенням антитерористичної операції та постійними бойовими діями на сході нашої країни, нині в Україні з’явилася велика кількість незаконно ввезеної, незареєстрованої зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

Закон вимагає, щоб такі речі громадяни негайно здавали у відділи міліції, військкомати. Особи, які будуть намагаютися приховати зброю, боєприпаси і вибухові матеріали, будуть притягуватися до кримінальної відповідальності.

«Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), боєприпасів, вибухівки, без передбаченого законом дозволу, караються позбавленням волі на строк до 7 років», – повідомляють у Волинському лінійному відділі УМВС України на Львівській залізниці.

Штрафувати будуть також тих, хто самовільно виготовляє зброю або зволікає з реєстрацією придбаної.

У квітні Волинський лінійний відділ міліції вирішив організувати місячник добровільної здачі небезпечних «ґаджетів». У випадку, якщо громадянин принесе у відділок незаконну зброю, він матиме можливість її зареєструвати після оформлення відповідних документів та навіть залишити у себе.

Відтак, місячник влаштували не стільки для того, щоб вилучити рушниці, пістолети, гвинтівки тощо, скільки для того, щоб користування ними узаконити.

Приносити спорядження демобілізованих бійців просили і волонтери. Амуніція потрібна, щоб доукомплектувати цю хвилю мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus