USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Десятирічна волинянка мріє створити притулок для дітей війни

13 Жовтня 2014 11:32
Десятирічна Марійка Мовчан уже другий рік листується з європейськими монархами та політиками першої величини. Королеви та принци, президенти та прем'єри і навіть Папа Римський відповідають їй ввічливістю. А народилося таке незвичне хобі з простої дитячої допитливості, - інформує ТЦК.

«В інтернеті Боря і Павло показали мені, що королеви існують не лише в казках. І ми вирішили написати листа королеві Великобританії Єлизаветі 2 — оце вона особисто нам відписала», - розповідає дівчинка.

У домашній колекції Мовчанів - сотні листів від найвпливовіших людей світу.

Уже за традицією до Нового року та Різдва Марійка та її брати готують сотні листів у різні кінці світу. Влітку діти заготовляли гриби та ягоди. На кошти від їх продажу закупили конверти та марки. Самі ж вітальні листівки виготовлятимуть власноруч.

«Все будемо робити своїми руками», - каже Марійка.
Окрім листування у Мовчанів є й інше хобі — канал «Добрих новин» в інтернеті. І зовсім не дитяча мрія — організувати притулок для дітей, які страждають від війни.

«У нас ще є телеканал «Добрих новин». Також ми знімаємо свій власний фільм і скоро його покажемо», - розповідає брат Марійки Павло Мовчан.

Та найзаповітніша мрія Марійки та її братів — мир в Україні. Саме про це і проситимуть діти в своїх вітальних листівках монархів та політиків по всьому світу.

«Я буду всім їм писати, щоб в Україні був мир», - говорить Марійка.

У своїх листах дівчинка обов'язково запрошує поважних монархів та президентів до себе в гості. Щоправда, поки безуспішно. А у житті вона — звичайна дитина. Допомагає батькам по господарству. Грається з братами та сусідськими дітьми. І посилено вивчає англійську мову. Аби спілкуватися з іменитими друзями не лише у листах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus