USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Генпрокурор зустрівся з родичами солдат 51-ї бригади

6 Листопада 2014 08:49
Генпрокурор Віталій Ярема прийняв родичів військових 51-ї бригади, заарештованих в Запоріжжі. Генпрокурор поспілкувався з матерями і дружинами бійців після того, як вони оголосили голодування.

Про це повідомляє Ipress.ua.

Так, Віталій Ярема пізно ввечері 5 листопада прийняв родичок солдат 51-ї ОМБР, які три місяці перебувають під арештом у військовій частині в Запоріжжі. Він поспілкувався з жінками, які оголосили голодування під Генпрокуратурою, а також з активістом організації "Автомайдан Київ" Дмитром Карпом, одним з координаторів акції на підтримку військових 51-ї бригади, після приїзду на місце подій представників ОБСЄ та іноземних журналістів.



Раніше близько 17:30 Віталій Ярема відмовив жінкам в прийомі без пояснення причин, повідомивши, що відповість на їх лист-звернення за вказаною в ньому адресою у встановлені терміни. Всього близько 20 дружин, сестер і матерів військовослужбовців - приїхали з Хмельницької, Тернопільської та Волинської областей, щоб вимагати чесного і відкритого суду для солдат 51-ї ОМБР.

"Ніхто звідси йти не буде. Мами оголосили голодування, самі бійці теж. Бо на них чинять сильний тиск. Запрошуємо киян приєднатися до акції. Приносьте термоси з гарячим чаєм, беріть каремати і теплі речі", - сказала Катерина Кувіта, активістка "Автомайдан Київ".

Напередодні активісти зустрілися з заступником генпрокурора - військовим прокурором Анатолієм Матіосом, однак він не дав відповіді на прохання учасників акції про проведення відкритого і чесного суду над заблокованими далеко від дому солдатами.

На 6 листопада Ярема також призначив зустріч з Анатолієм Башловку, адвокатом одного з арештованих бійців. Активісти очікують якнайшвидшого вирішення проблеми заарештованих військових, на яких останнім часом чинився тиск.

Нагадаємо, вони очікують судового засідання у своїй справі вже 3 місяці. Їх звинувачують у дезертирстві, однак адвокати та активісти впевнені: у справі немає ні складу злочину, ні доказів. Вранці 4 листопада родичі біців 51-ої бригади із різних областей та активісти “Автомайдану України” пікетували Генпрокуратуру. Вони вимагають закрити кримінальні провадження проти 40 бійців бригади за "дезертирство".

Як повідомлявлося, бійці 51-й окремій мехбригади ВСУ, вибираючись з "котла" в районі Червонопартизанська 25 липня перейшли через кордон з Росією, а потім з російського полону повернулися в Україну. Відтоді вони заблоковані в військовій частині в Запоріжжі.

Президент Петро Порошенко заявляв, що відхід 51-ї бригади є причиною початку іловайського котла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus