USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Гумконвой з Польщі на мільйон доларів - вже у Харкові

19 Грудня 2014 13:44
На Харківщину прибула польська гуманітарна допомога для вимушених переселенців із зони АТО. Про це повідомляють у прес-службі Харківської ОДА.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські новини, організацією переміщення цієї гуманітарної допомоги займалося Міністерство закордонних справ Польщі. Відтак, продукти харчування, засоби гігієни, хімії, зимовий одяг, обігріваюче обладнання, спальні мішки, ліки, пов’язки та основні медичні прибори, які придбані на території Польщі, вже вчора перетнули митний пост «Ягодин» на Волині і вирушили до місця призначення.

А вже сьогодні, 19 грудня, на Харківщину прибуло 33 машини з гуманітарною допомогою з Польщі на загальну суму мільйон доларів. Польська сторона доставила вантаж на своїх пожежних машинах. Всього в Харків доставили 150 тонн вантажу.

Під час зустрічі вантажу були присутні Генеральний консул Республіки Польща в Харкові пан Станіслав Лукасік та місцеві чиновники.

Як розповів пан Станіслав Лукасік, у Польщі провели тендер серед неурядових організацій, згідно з підсумком якого були визначені 4 польські організації, які, з наданого Харківською облдержадміністрацією списку громадських організацій, самостійно вибрали собі чотирьох партнерів для передачі гуманітарної допомоги.

Розподіл вантажу відбудеться під контролем Генерального консула Республіки Польща у Харкові. Вже сьогодні вантаж буде частково доставлений до місця призначення, частково завезений на склади.

Відомо, що дві машини з вантажем відправили в колишній дитячий табір «Ромашка», де проживають деякі тимчасові переселенці. Вся отримана гуманітарна допомога залишиться на Харківщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus